Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΕΤΙΤΑ - κροκοδείλια δάκρυα από τον τ/σ STAR για εργαζόμενους

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
για τηλεοπτικές άδειες
και τους τ/σ STAR - ΣΚΑΪ

Πριν από λίγες μέρες η Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. προέβη σε μια ανακοίνωση που μεταξύ πολλών άλλων αναφέρει τα εξής:

«Συμφωνούμε με την θέση του Ε.Σ.Ρ. ότι ο καθορισμός ελάχιστου απασχολούμενου προσωπικού είναι πρόβλεψη περιοριστική και αναχρονιστική. Πρακτικά δεν συνεισφέρει στην αύξηση της απασχόλησης, αλλά απλώς μεταφέρει προσωπικό από τους ανεξάρτητους παραγωγούς στους παρόχους περιεχομένου δημιουργώντας υπερ-συγκέντρωση της παραγωγής οπτικοακουστικού περιεχομένου σε λίγες επιχειρήσεις».

1ον. Σας ενημερώνουμε κύριοι της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. πως σε πρόσφατη συνάντησή μας με τον Πρόεδρο του Ε.Σ.Ρ. μας αναφέρθηκε η πλήρης συμφωνία της ανεξάρτητης αρχής με τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων διαμορφωμένο στα 400 άτομα.

Εσείς άραγε από πού συμπεράνατε πως το Ε.Σ.Ρ. ταυτίζεται με την δική σας θέση; Σας έχουν πει άλλα ή είναι δικό σας αυθαίρετο συμπέρασμα;

2ον. Από όσο γνωρίζουμε αυτή την στιγμή και με δεδομένο αυτά που γίνονται στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, ο πάροχος περιεχομένου (το STAR) μεταφέρει προσωπικό σε ανεξάρτητους παραγωγούς (εταιρεία παραγωγής-greenpixel).

Δηλαδή, για να καταλάβουμε κύριοι της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε., λέτε πως ο αριθμός 400 δεν θα συνεισφέρει στην απασχόληση καθώς τους εργαζόμενους που δουλεύουν ήδη στις εξωτερικές παραγωγές θα τους προσλάβετε στα κανάλια. Και σήμερα μεταφέρετε, χωρίς κανένα ίχνος ντροπής, τους τεχνικούς που δουλεύουν ήδη στα κανάλια, σε εταιρεία εξωτερικής παραγωγής δικών σας συμφερόντων απολύοντας τους εργαζόμενους που δουλεύουν σ΄ αυτήν. Αυτή είναι η δική σας άποψη για την απασχόληση;

Και πως γίνετε πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία για τις νέες άδειες να ρίχνετε τον αριθμό των εργαζομένων του STAR πολύ κάτω από 400;

Και γιατί δεν περιμένατε την διαδικασία για τις νέες άδειες και μετά, αν σας το επέτρεπε ο νόμος, να προβείτε σε απολύσεις; Μήπως θέλετε να δημιουργήσετε τετελεσμένα ή μήπως θεωρείτε σίγουρο πως δεν θα ισχύσει ο νόμος Παππά;

Η πιθανή συστέγαση STAR-ΣΚΑΙ και ίσως και του MEGA με θύματα και πάλι τους εργαζόμενους, δεν θα σκοντάψει πάνω σε αυτό τον νόμο που θέλει ελάχιστο τεχνολογικό εξοπλισμό και κτιριακές εγκαταστάσεις; Τι θα γίνει με τα τεχνικά τμήματα που οι εργαζόμενοι θα αναγκαστούν να δουλεύουν και για τα δύο ή τα τρία κανάλια; Αυτό θα είναι σύννομο;

Μα για όλους αυτούς τους λόγους αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας και το εξής:

«Θεωρούμε ότι η πρόβλεψη περί ελάχιστου τεχνολογικού εξοπλισμού και κτιριακής υποδομής είναι τελείως ξεπερασμένη. Στην ψηφιακή εποχή ο εξοπλισμός μετάδοσης έχει την δυνατότητα εξυπηρέτησης δεκάδων προγραμμάτων, ενώ οι παραγωγές μπορεί να γίνονται από ανεξάρτητους παραγωγούς».

Για να αντιληφθούμε όμως όλοι μας το μέγεθος της υποκρισίας της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. αρκεί να ανατρέξουμε σε μια ανακοίνωσή της ένα χρόνο πριν όταν αναφερόταν στον διαγωνισμό του περασμένου καλοκαιριού και για στις 4 δημοπρατούμενες άδειες:

«Η συρρίκνωση του κλάδου θα επιφέρει αναπόφευκτα απολύσεις, καθώς ο αριθμός εργαζομένων άμεσων και έμμεσων συναρτάται με το παραγόμενο προϊόν που θα συρρικνωθεί μαθηματικά από την μείωση ύπαρξης τηλεοπτικών σταθμών. Αναπόφευκτα, ο κλάδος των τεχνικών θα είναι το επόμενο θύμα της συρρίκνωσης».

ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΑΥΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ STAR ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΛΥΕΤΕ;

ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΙΤΕ ΣΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟ-ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ -ΠΑΡΑΝΟΜΑ- ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΩΡΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ;

ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ «ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΣΤΙΧΟ»;

ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ... ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ, ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ «ΑΘΩΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΟΠΛΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.

Συνάδελφοι,

Όλα τα παραπάνω μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως το νέο τηλεοπτικό τοπίο που οραματίζεται η Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. και προσπαθεί μάλιστα να το νομοθετήσει, θέλει κοινούς εργαζόμενους για τα κανάλια, προμηθευτές και όχι μισθωτή εργασία και γιατί όχι, ίσως αργότερα ένα πρακτορείο ειδήσεων που θα μοιράζει εικόνα σε όλους. Σπουδαία άποψη για την απασχόληση!

Υ.Γ.: Αναμένουμε ακόμα και τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση για τις απαράδεκτες θέσεις της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. αλλά και για τα δεινά των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. αλλά και την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο STAR.

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου