Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Tι (δεν) έγινε με το πρακτορείο "Ευρώπη"

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ναυάγιο


Στους διαδρόμους του Πρωτοδικείου ναυάγησαν οι φήμες που ήθελαν τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη, επενδύοντας, εκτός των άλλων, και στο πρακτορείο διανομής "Ευρώπη" του Φώτη Μπόμπολα.

Βασικός διακινητής της σχετικής πληροφορίας υπήρξε ο στενός συνεργάτης του πρώην εκδότη του "Εθνους", Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος, στην προσπάθειά του να κρατήσει τους προβληματισμένους πελάτες του πρακτορείου, άρχισε να αφήνει να διαρρεύσουν διάφορα σενάρια. Το τελευταίο ήθελε τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ να επενδύει κάτι περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ στο "Ευρώπη", εξέλιξη που θα οδηγούσε στο καναβάτσο τον ανταγωνισμό. Τελικά, όχι μόνο δεν επιβεβαιώθηκαν τα παραπάνω, αλλά, απεναντίας, ο κ. Σαββίδης δεν έδειξε κανένα απολύτως ενδιαφέρον ούτε για το πρακτορείο διανομής ούτε για την εκτυπωτική μονάδα της "Ιριδας".

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να δρομολογήσει ραγδαίες εξελίξεις στην συγκεκριμένη επιχείρηση, αφού οι πελάτες της έχουν αρχίσει να προβληματίζονται για το τι μέλλει γενέσθαι. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά μέτοχος, η πιθανότερη εκδοχή για το "Ευρώπη" είναι να ακολουθήσει τον δρόμο της "Ιριδας", που σε λιγότερο από δύο εβδομάδες έχει απολέσει το σύνολο των πελατών της.

Το πρόβλημα στο "Ευρώπη" είναι πολύ μεγαλύτερο, και αυτό γιατί, έχοντας "κόψει" εκατοντάδες επιταγές προς τους πελάτες της, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα στις πληρωμές της. Εκτός απ' αυτό, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν και παραιτήσεις στελεχών της επιχείρησης, όπως συνέβη και στην "Ιριδα".
---
media/Παραπολιτικά
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου