Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στο πλευρό της ΕΤΙΤΑ - ανακοίνωση

*
ΠΟΣΠΕΡΤ
***
*

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ STAR 
ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ


Η ΠΟΣΠΕΡΤ στέκεται δυναμικά αλληλέγγυα απέναντι στην λυσσαλέα επίθεση στους εργαζόμενους στο STAR και στην ΕΤΙΤΑ. 

Οι εργαζόμενοι στο STAR, μετά από το πογκρόμ διώξεων, εθελουσιών, απολύσεων, μειώσεων αποδοχών και εργασιακών δικαιωμάτων αντιστέκονται στα άνομα σχέδια της εργοδοσίας που κρυπτόμενη πίσω από κάθε λογής Κυριακόπουλους επιδιώκει με κάθε μέσο να παραμείνει το καθεστώς ανομίας. Η εργοδοσία θέλει να μπορεί να καταργεί κάθε δικαίωμα των εργαζομένων που με κόπο, πόνο και αίμα έχουν κερδίσει. Θέλει να συνεχίζει να παίζει τον κυρίαρχο ρόλο - μαζί με τους άλλους ιδιοκτήτες - στο κοινωνικό-οικονομικό γίγνεσθαι και να διαμορφώνουν όλοι μαζί τις πολιτικές εξελίξεις, με όσα θύματα κι αν προκύψουν.

Μας θέλουν γονατισμένους, υποταγμένους, εξαθλιωμένους και μέσο διαπραγμάτευσης για τα μελλοντικά τους σχέδια, αυτοί που παράνομα και καταχρηστικά εκμεταλλεύονται δωρεάν δημόσιο πόρο την ώρα που ο λαός λιμοκτονεί, αυτοί που ακόμα και σήμερα παρακρατούν τα ποσά του αγγελιόσημου, αυτοί που δε θέλουν να συμβάλλουν στην διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, αυτοί που σαν «νταβατζήδες» της ενημέρωσης και σε συμφωνία με την Τρόικα επέβαλαν τα μνημόνια και το πρόγραμμα να τα πληρώσει ο λαός και όχι η οικονομική ολιγαρχία στην οποία ανήκουν.

Είναι παράνομη η επιβολή της «εθελουσίας», οι απολύσεις, το κόψιμο των εργασιακών δικαιωμάτων και η διατήρηση του άνομου καθεστώτος με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και αμοιβή (;) με μπλοκάκι, σε θέσεις που από τους νόμους κρίνονται μόνιμες και με πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Καταχρηστικά ενοποιούν την παραγωγή προγράμματος με άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Θέλουν να έχουν ενιαία στρατηγική και πολιτική και να σερβίρουν το ίδιο προϊόν από πολλούς διαύλους – η επιτροπή ανταγωνισμού επιτέλους θα πάρει θέση ;
Έτσι γίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη για νομιμότητα και καθαρότητα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, ώστε να πάψει η εργοδοτική αυθαιρεσία και να σταματήσει η ασυδοσία των εργοδοτών στα ΜΜΕ.

Τα δικαιώματα στην εργασία μας δεν τα διαπραγματευόμαστε και δεν τα εκχωρούμε σε κανέναν.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΕΤΙΤΑ, οι εργαζόμενοι του STAR και όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, θα αντιδράσουμε δυναμικά σε κάθε είδους προσπάθεια των ανάλγητων εργοδοτών και του ιερατείου της «μιντιακής μαφίας» που θέλουν να χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους χωρίς ΣΣΕ, δικαιώματα και … αμοιβές και στο τέλος να τους καταδικάζουν στην ανεργία. Αυτούς τους εργαζόμενους που οι ίδιοι οι καναλάρχες και οι πολιτικοί βαστάζοι τους, τους χρησιμοποίησαν σαν ασπίδα, κόπτονταν δήθεν γι’ αυτούς και έβαζαν φερέφωνά τους στο γυαλί να κλαίνε γοερά για το κακό που ερχόταν, όταν αυτό το «κακό» ήταν η νομιμότητα και η πληρωμή του δημόσιου αγαθού που εκμεταλλεύονταν. 

Η ιδιοκτησία του STAR έχει το θράσος να ζητά τους μισθούς των εργαζομένων της που παράγουν πλούτο (αποδεικνύεται από την αγωγή κατά Υπ. ΨΗΠΤΕ) ζητώντας 32 εκατομμύρια διαφυγόντα κέρδη και 100 χιλιάδες για τους εργαζόμενους, από ένα πρόγραμμα που οι ίδιοι έδωσαν – διοχέτευσαν στο σημερινό συνεταίρο τους ΣΚΑΙ. 

Απορίας άξιο είναι η κοστολόγηση μόνο 9 εκατομμυρίων για την άδεια του σταθμού STAR, όταν είχε προγραμματίσει τέτοια προγράμματα life style που θα επέφεραν τόσο μεγάλα κέρδη. 

Ξεκαθαρίζουμε προς όλους ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ θα σταθεί στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζόμενων των ΜΜΕ απέναντι στις δολοπλοκίες, την απανθρωπιά, την εκμετάλλευση και τα συμφέροντα των καναλαρχών. 

Απαιτούμε νομιμότητα και καθαρές σχέσεις εργασίας, με ΣΣΕ, ΜΕ ΜΙΣΘΟ, χωρίς καμία απόλυση, χωρίς εργασιακές σχέσεις «λάστιχο».

Σε κάθε περίπτωση τους ενημερώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι για ανυποχώρητους αγώνες. 

Συμμετέχουμε σήμερα, 25/7/2017 ΣΤΙΣ 18:00
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΙΤΑ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ STAR
ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ
– Βιλτανιώτη 36, Κ. Κηφισιά
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου