Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

... συνάντηση ΕΤΙΤΑ - Ν. Παππά για τις θέσεις εργασίας ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ν. Παππάς: Προσλήψεις,
όχι απολύσεις στα κανάλια


Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε σήμερα με τη διοίκηση της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ).


Ο Νίκος Παππάς τόνισε πως η προστασία των θέσεων εργασίας στον κλάδο αποτελεί βασικό στόχο του Υπουργείου. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης επισήμανε ότι ακριβώς η πρόβλεψη του νόμου 4339/15 για κατώτατο αριθμό 400 εργαζομένων ανά κανάλι, λειτουργεί στην κατεύθυνση της διασφάλισης της εργασίας στα ιδιωτικά κανάλια:

«Μέσα από τη διαδικασία ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου, με την αδειοδότηση των επτά -κατά την απόφαση του ΕΣΡ- τηλεοπτικών σταθμών, προκύπτει κατώτατος αριθμός 2.800 εργαζομένων, δηλαδή 400 ανά κανάλι. Αυτό σημαίνει πως, μετά το διαγωνισμό, οι εργαζόμενοι θα είναι πολύ περισσότεροι.

Θέλω, με την ευκαιρία, να στείλω ένα σαφές μήνυμα σε όλους όσοι χρησιμοποιούν σήμερα τους εργαζόμενους ως ασπίδα και έχουν αρχίσει τις απολύσεις: να ετοιμάσουν καινούρια business plans για τις επιχειρήσεις τους και να προσαρμοστούν στις προβλέψεις του νόμου. Να προχωρήσουν σε προσλήψεις, δηλαδή. Η εποχή της ακραίας ανασφάλειας, των απολύσεων, της μαύρης εργασίας, των απλήρωτων δεδουλευμένων στους εργαζόμενους των καναλιών, τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα την επαύριο του διαγωνισμού».

Η διοίκηση της ΕΤΙΤΑ τόνισε ότι οι αποφάσεις των τηλεοπτικών σταθμών για μαζικές απολύσεις θίγουν τα εργασιακά δικαιώματα και είναι αναντίστοιχες με την ισχύουσα νομοθεσία.

Παρών στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος. Από την πλευρά της ΕΤΙΤΑ, συμμετείχαν ο Πρόεδρος, Γιώργος Σκεπετζάκης, ο Αντιπρόεδρος, Γιάννης Μανιάτης και ο Νομικός Σύμβουλος, Δημήτρης Περπατάρης.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου