Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

... MME - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 16/7 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Αρνείται μέλος του ΔΣ
της ΕΡΤ να παραιτηθεί…

Δεν παραιτείται μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ. Από το τέλος της περασμένης βδομάδας δόθηκε η οδηγία από την πλευρά της κυβέρνησης να υποβληθούν οι παραιτήσεις των μέλων του ΔΣ για να διευκολυνθεί η συγκρότηση του νέου με άλλα πρόσωπα, μετά την είσοδο του Βασίλη Κωστόπουλου σε ρόλο διευθύνοντος συμβούλου και του Γιώργου Θαλασσινού ως αναπληρωτή.
---
Συνεργάτης Βενιζέλου διανέμει
υλικό στο FB, που ανήκει σε εφημερίδα

Όλη τη σελίδα (PDF) από την εφημερίδα με τη συνέντευξη του Ε. Βενιζέλου από την “Καθημερινή” έχει αναρτήσει στενή συνεργάτιδά του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στα social media. Ενώ η εφημερίδα είναι ακόμη αναρτημένη στα περίπτερα και αναζητά αναγνώστες, η συνεργάτιδα του ανθρώπου που συνέταξε τον πιο βασικό νόμο για τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, έχει διακινήσει το υλικό της, χωρίς να σκέφτεται τις απώλειες σε αναγνώστες ή τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
---
Άφησαν εκτός
τους δημοσιογράφους
από το 2% στις ταμπλέτες!

Ημιτελής πέρασε η διάταξη για την επιβολή τέλους 2% επί των πωλήσεων των ηλεκτρονικών υπολογιστών, tablets και έξυπνων κινητών τηλεφώνων, υπέρ των δημιουργών, στον νόμο για τα πνευματικά δικαιώματα. Στο άρθρο δεν περιλαμβάνονται οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στις εφημερίδες και τα sites και το προϊόν της εργασίας τους αναπαράγεται από τις συγκεκριμένες συσκευές, χωρίς την καταβολή εύλογης αμοιβής. Τα χρήματα, αφού γίνει ο διαχωρισμός, θα καταβάλλονται μάλλον στον ΟΣΔΕΛ, τον οποίο έχουν εμπιστευτεί οι εκδότες για την εκπροσώπησή τους, όπως και κάποιοι δημοσιογράφοι. Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Πληροφορικής μιλάει για «χαράτσι».
---
Τι ζητούν οι Δήμαρχοι
για τα δημοτικά ραδιόφωνα

Συνεχίζονται οι πιέσεις δημάρχων προς την κυβέρνηση για εξαίρεση των δημοτικών ΜΜΕ από τη διαδικασία αδειοδότησης. Σύμφωνα με δηλώσεις των συμμετεχόντων στο 2ο Συνέδριο Δημοτικών ΜΜΕ, η κυβέρνηση έχει ήδη αποδεχθεί το αίτημά τους να μπορούν να προσχωρούν οι δήμοι σε περιφερειακά ραδιόφωνα ή τηλεοπτικούς σταθμούς! Η δεύτερη δέσμευση που έλαβαν οι δήμοι από την κυβέρνηση είναι πως θα καταργηθεί η αναστολή των προσλήψεων στα δημοτικά Μέσα.
---
Αναμένοντας τα αποτελέσματα
της εθελουσίας στο Star

Τουλάχιστον 20 εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι είχαν μέχρι χθες το βράδυ συμμετοχή στην εθελούσια συμμετοχή του Star. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει και μια δεύτερη παράταση ή στη συνέχεια να ξεκινήσει το πρόγραμμα των απολύσεων. Ορισμένοι από όσους αποχωρήσουν θα συνεχίσουν την εργασία τους στην Green Pixel, συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη, με άλλο μισθολογικό καθεστώς.

Στο μυαλό των εργαζομένων που θα παραμείνουν και θα κινδυνεύουν με απόλυση, υπάρχουν σκέψεις για συνεχείς κινητοποιήσεις, μέσα και έξω από το σταθμό.

---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου