Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

... ΜΜΕ - προκλητικός ο καβγάς με τους καναλάρχες ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Το «τίμημα»


Ο καβγάς που στήνεται πάλι με φόντο τα ποσά που θα διαθέσουν οι καναλάρχες, παλιοί ή επίδοξοι νέοι, είναι τουλάχιστον προκλητικός για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, αλλά και για όλη την εργατική τάξη.

Καπιταλιστές και εκπρόσωποί τους παζαρεύουν ανοιχτά με την κυβέρνηση, μιλώντας για εκατομμύρια ευρώ σαν να είναι μαρουλόφυλλα, την ίδια στιγμή που στα ΜΜΕ επικρατεί κόλαση για τους εργαζόμενους.

Καθυστερήσεις μηνών στα δεδουλευμένα, απολύσεις, ανασφάλιστη δουλειά, εντατικοποίηση, πλήρης αβεβαιότητα για το αύριο είναι η πραγματικότητα για χιλιάδες εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων. Και από τη συζήτηση που έχει ανοίξει από την κυβέρνηση για το «ύψος του τιμήματος» απουσιάζει κάθε συγκεκριμένη αναφορά για το μέλλον όλων αυτών των εργαζομένων. Χώρια που αξιοποιεί προπαγανδιστικά όλη αυτήν τη διαμάχη, για να ρίξει στάχτη στα μάτια ότι δήθεν εισπράττει από το κεφάλαιο για να τα δώσει στο λαό.

Κι αυτό γιατί όσα και να δώσουν οι καναλάρχες, αυτό δεν θα σημάνει καλυτέρευση των όρων δουλειάς των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Μάλιστα, το όποιο τίμημα για τα κανάλια θα είναι σταγόνα στον ωκεανό της κερδοφορίας των καπιταλιστών που διεκδικούν τις άδειες, και ασύγκριτα μικρότερο από τις παροχές και τις διευκολύνσεις που απολαμβάνει συνολικά το κεφάλαιο για να κάνει «επενδύσεις», στο έδαφος του αντεργατικού πλαισίου που διαμορφώθηκε και ενισχύεται για λογαριασμό του.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου