Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

ΕΤΙΤΑ προς τ/σ STAR - οι απολύσεις δεν έχουν αποχρώσεις

*
Ένωση Τεχνικών
Ιδιωτικής Τηλεόρασης
Αθηνών
***
*

Ο Τ/Σ STAR θα τηρήσει το λόγο του;


Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού STAR πριν λίγες μέρες πρότεινε σε ορισμένους τεχνικούς του σταθμού να δεχθούν την ... απόλυσή τους και να προσληφθούν στην συνεργαζόμενη εταιρία παραγωγής GREENPIXEL. Με δεδομένο την πρόθεση της διοίκησης την επόμενη τηλεοπτική σεζόν ο σταθμός να λειτουργήσει με μία βάρδια και μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, πολλοί συνάδελφοι δέχθηκαν, άλλοι πάλι όχι.

Πληροφορηθήκαμε όμως πως αυτό που υπογράφουν οι συνάδελφοι που δέχθηκαν, είναι ουσιαστικά μια δήλωση που μέσω αυτής απεμπoλούν όλα τα αναδρομικά που δικαιούνται από τις παράνομες μονομερείς μειώσεις που έκανε η Διοίκηση τα προηγούμενα χρόνια και ταυτόχρονα δέχονται να απολυθούν στις 31/8 αφού έχουν πάρει πρώτα τις κανονικές τους άδειες. Από την άλλη υποβάλλουν μια απλή αίτηση για να εργαστούν σε συνεργαζόμενες εταιρίες του STAR χωρίς καν να αναφέρεται το όνομα της GREENPIXEL. Γιατί άραγε δεν προσλαμβάνονται αμέσως;

Προειδοποιούμε την Διοίκηση του STAR να μην διανοηθεί να κάνει κανένα τερτίπι στους εργαζόμενους που θέλησαν να πάνε στην εταιρεία παραγωγής και τελικά μείνουν μόνο με την απόλυση. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα πρόκειται για καθαρή εξαπάτηση γιατί άλλα λένε στους εργαζόμενους και άλλα τους βάζουν και υπογράφουν. Και κάτι τέτοιο διώκεται νομικά. Αλλά φυσικά δε θα μείνουμε μόνο σ' αυτό.

Συνάδελφοι,

Ο αριθμός των εργαζομένων που δέχθηκε να φύγουν από το STAR είτε με αυτόν τον τρόπο είτε με την εθελούσια έξοδο έχει φθάσει ήδη στους 40. Γι αυτό τον λόγο καλούμε την Διοίκηση του σταθμού να λογικευτεί και να σεβαστεί επιτέλους όλους τους εργαζόμενους που οι περισσότεροι εργάζονται στο κανάλι πάνω από 20 χρόνια και να μην προβεί σε επιπλέον απολύσεις.

Όπως και να χει όμως πρέπει να γνωρίζει πως αν το τολμήσει η Ένωσή μας από την πλευρά της είναι ΠΙΟ ΕΤΟΙΜΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ! Έτοιμη, μαζί με ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους του STAR αλλά και των... συνεργαζόμενων εταιρειών, να προασπίσουμε την δουλειά μας, την αξιοπρέπειά μας, τις οικογένειές μας!!! Κύριοι του STAR. Απλά, μην το τολμήσετε!!!

Υ.Γ. Πριν ένα περίπου χρόνο κλείναμε τις ανακοινώσεις μας με το σύνθημα: «Το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις». Κύριοι του STAR πρέπει να καταλάβετε πως και «ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ"

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Γιώργος Σκεπετζάκης

Ο Γενικός Γραμματέας
Γιώργος Αλιφέρης
---
*

1 σχόλιο:

  1. Αυτοί οι οποίοι υπογράφουν δεν διαβάζουν πρώτα και μετά να βάλουν τις υπογραφές τους ή είναι της νοοτροπίας σφάξε με αγά μου ν' αγιάσψ; Περιμένετε ειλικρίνεια από τους κ.κ. των τριγωνικών συναλλαγών ή από τους ίδιους που κατέθεσαν αγωγή αποζημίωσης κατά του ελληνικού λαού (δημοσίου) γιατί έχασαν το survivor;
    Αλήθεια την αποζημίωση την ζητούν από τους εργαζόμενους του MEGA, του ΔΟΛ, του ΠΗΓΑΣΟΥ ή του Ελεύθερου Τύπου; Προφανώς η απώλεια του surrvivor δεν εμπίπτει στη "μη βλαπτική μεταβολή από την μη καταβολή των μισθών". Δεν είμαστε όλοι ίσοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή