Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Μπράβο σας. Μέσα η Ηριάννα, έξω οι πρεζέμποροι...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ύποπτη φυγής η Ηριάννα...
Ο ναρκέμπορος πού να φύγει να πάει;


Ο Λιακουνάκος, ο Εμμανουήλ των υποβρυχίων, ο Ρουπακιάς, ο εκδότης Ανδρουλιδάκης, ο, ο, ο.... Αποφυλακίστηκαν πριν δικαστούν γιατί έτσι αποφάσισε κάποιο Συμβούλιο κρίνοντας πως δεν είναι επικίνδυνοι ή πως έχουν μια ξαφνική αναπηρία που εμφανίστηκε σαν γρίπη. 

Φυσικά δεν μπορούσε να συμβεί το ίδιο με την Ηριάννα ή με κάθε Ηριάννα, που δεν πληροί τις προϋποθέσεις αποφυλάκισης. Φυσικά και πάλι, δεν μιλάμε για τις νομικές προϋποθέσεις, αλλά γι αυτές που κατασκευάζονται ή που γίνονται λάστιχο. Υπάρχουν δύο δικαστές που προχθές ψήφισαν να αποφυλακιστεί ο καταδικασμένος για το NOOR 1 Μάκης Γιαννουσάκης, ενώ για τον άλλο κατάδικο και φίλο φίλων, τον Αιμίλιο Κοτσώνη, παρότι καταδικασμένος για τους 2,1 τόνους ηρωίνη, δεν τον χωρά η φυλακή.

Πρέπει να σταματήσει αυτή η κοροϊδία. Πρέπει να σταματήσουν και οι νομικές ερμηνείες,..
που κάνουν τη Δικαιοσύνη όπως απεικονίζεται στο πρωτοσέλιδο του Documento, με ζαρτιέρες και όλα τα καλούδια της έκδοσης. Η Δικαιοσύνη πρέπει να αποδίδεται και όχι να εκδίδεται.

Ναι ξέρω, υπάρχουν πολλές ερμηνείες και η κρίση του δικαστή και τα κωλύματα και οι νομικές παράμετροι. Δικαιοσύνη υπάρχει; Αυτό είναι το ερώτημα.

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Θα το πως όπως το αντιλαμβάνεται ο μέσος πολίτης. Όταν η Δικαιοσύνη αυτονομείται από το περί Δικαίου αίσθημα, από την κοινωνία και τις κοινωνικές διαστάσεις της απόδοσής της, τότε κάποιο πρόβλημα υπάρχει. Μπορεί να φταίει η διαφθορά, μπορεί να είναι ο μέτριος δικαστής, μπορεί να είναι ο δικαστής που έχει πάψει να έχει σχέση με την κοινωνία. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Η Δικαιοσύνη που χάνει το κύρος της, που αποκτά αντιπαλότητα με τους πολίτες, που αφυδατώνεται από οτιδήποτε ανθρώπινο και βαφτίζει Δίκαιο την τυπολατρεία.

Η Δικαιοσύνη που υποκλίνεται στον ισχυρό, ή τουλάχιστον έτσι δείχνει και εξαντλεί την αυστηρότητά της στους αδύναμους. Που φυλακίζει Ηριάννες και νομολογεί ακατάσχετα για να απελευθερώσει πρεζέμπορους. Που διυλίζει δικογραφίες και καταπίνει νομικά τερατουργήματα Υπουργών τύπου Αθανασίου και Βενιζέλου. Ύποπτη φυγής και διάπραξης νέων αδικημάτων η Ηριάννα. Μπράβο σας. Έχετε δίκιο. Ο ναρκέμπορος πού να φύγει να πάει; Είναι μέσα στα σαλόνια σας και τα σαλόνια και τις παρέες των φίλων σας. Γι αυτό δεν θέλετε κριτική, για να διατηρήσετε μια ανεξέλεγκτη εξουσία που βαφτίζετε ανεξάρτητη. Από την αλήθεια και μόνο.

Κώστας Βαξεβάνης (documentonews)
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου