Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Φιλιππόπουλος εναντίον Μπόμπολα για την "Ευρώπη"

*
Ανασυγκρότηση
***
*

...τον κατηγορεί για υπεξαίρεσηΝέος επιχειρηματικός πόλεμος ξέσπασε στον εκδοτικό χώρο, αυτή τη φορά με επίκεντρο το πρακτορείο διανομής Τύπου “Ευρώπη”, το μέχρι πρότινος μεγαλύτερο του είδους του, που σήμερα είναι “ακέφαλο” και υπό διάλυση, υπό το βάρος των υπέρογκων χρεών του, που σύμφωνα με πληροφορίες πλησιάζουν τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτή τη φορά, βέβαια, δε μιλάμε για έναν πόλεμο μεταξύ δύο εκδοτών, αλλά για μία μάχη… «όλοι εναντίον ενός». Και αυτός ο ένας είναι ο Φώτης Μπόμπολας.

Ως γνωστόν, το πρακτορείο “Ευρώπη” ανήκε στον Πήγασο του Φώτη Μπόμπολα, που πλέον βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης, με αποτέλεσμα το μέλλον του να είναι εξαιρετικά αβέβαιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τον πρόσφατο πλειστηριασμό περιουσιακών στοιχείων του Πήγασου, δε βρέθηκε ενδιαφερόμενος αγοραστής για το 26,5% της “Ευρώπης”, παρά το γεγονός ότι η τιμή εκκίνησης είχε τεθεί στο εξευτελιστικό ποσό των 156.000 ευρώ, ενώ μετά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της “Ευρώπης”, Νίκου Παπαδόπουλου, το πρακτορείο βρίσκεται σε εντελώς μετέωρη κατάσταση.

Οι εξελίξεις αυτές οδήγησαν τους εκδότες στην αναγκαία απόφαση να μεταφέρουν τη διανομή των εντύπων τους στο πρακτορείο “Άργος”, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχεια της ομαλής κυκλοφορίας τους, καθώς είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο οριστικής κατάρρευσης της “Ευρώπης”.


Οι κατηγορίες για υπεξαίρεσηΌμως αυτή η ιστορία δεν τελειώνει εδώ, καθώς τα χρέη της “Ευρώπης” προς τους εκδότες είναι μεγάλα, και φυσικά οι εκδότες θα κάνουν τα πάντα για να πάρουν τα οφειλόμενα ποσά. Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν ήδη συνεννοήσεις μεταξύ τους για να προχωρήσουν συντονισμένα σε νομικές διαδικασίες κατά του πρακτορείου, βάζοντας στο στόχαστρο όχι μόνο τα διευθυντικά του στελέχη, όπως τον Νίκο Παπαδόπουλο και τον οικονομικό διευθυντή Σπύρο Δουλφή, αλλά ακόμα και τον ίδιο τον Φώτη Μπόμπολα, τον οποίο κατηγορούν ανοιχτά για δόλια υπεξαίρεση.

Όπως υποστηρίζουν, το πρακτορείο “Ευρώπη” χρησιμοποίησε χρήματα τα οποία εισέπραξε από τις πωλήσεις των εντύπων (τα οποία είναι υποχρεωμένο να αποδώσει κατευθείαν στους εκδότες) για να καλύψει λειτουργικές του ανάγκες, κάτι το οποίο είναι απολύτως παράνομο και, αν ισχύει, συνιστά καραμπινάτη υπεξαίρεση, Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι ο Φώτης Μπόμπολας, ως επικεφαλής του Πήγασου, ήταν αυτός που λάμβανε τις κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν στο πρακτορείο.

Μεταξύ των εκδοτών που στρέφονται κατά του Φώτη Μπόμπολα ξεχωρίζει ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος των Αττικών Εκδόσεων, που φαίνεται ότι έχει σηκώσει την “μπαντιέρα” κατά του επικεφαλής του Πήγασου, και είναι βέβαιο ότι σύντομα θα έχουμε και νέες εξελίξεις σε αυτήν την υπόθεση, τόσο όσον αφορά στο μέλλον της “Ευρώπης”, όσο και για τις νομικές ενέργειες των εκδοτών κατά του Πήγασου…
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου