Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Αναστέλλει την κυκλοφορία της η εφημερίδα "Μακεδονία"

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Αναστέλλει για μια εβδομάδα,
σύμφωνα με τον διευθυντή της


Αναστέλλει την κυκλοφορία της για τουλάχιστον μία εβδομάδα η εφημερίδα «Μακεδονία», όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της Μιχάλης Αλεξανδρίδης με ανάρτησή του στο Facebook.

Σύμφωνα με το διευθυντή της εφημερίδας το έντυπο δεν θα κυκλοφορήσει για τουλάχιστον μία εβδομάδα, ενώ όπως αναφέρει ο ίδιος «θα γίνει μία ύστατη προσπάθεια» ώστε να βρεθεί μια λύση.

«Αυτήν την Κυριακή και όλη την επόμενη βδομάδα, την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν θα την δείτε κρεμασμένη στα περίπτερα. Η κρίση που μαστίζει τις εφημερίδες, έφτασε και στο ιστορικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Δεν είναι της ώρας να μιλήσουμε για τα αίτια και όσα οδήγησαν σε αυτήν την εξέλιξη. Μετά τις 21 Αυγούστου, θα κάνουμε μια ακόμη -την ύστατη θα ‘λεγα- προσπάθεια, μήπως και ανακοπεί η καθοδική πορεία των τελευταίων χρόνων και η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ συνεχίσει την υπερεκατονταετή της πορεία» γράφει στο σχετικό post o δημοσιογράφος.

Οφείλει δεδουλευμένα 12 μηνών


Στους εργαζόμενους της εφημερίδας οφείλονται δεδουλευμένα πάνω από 12 μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική Α.Ε.» που εκδίδει τις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» είχε χρηματοδοτηθεί κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου με το ποσό των 10,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να εξυγιανθεί αλλά στη συνέχεια εντάχθηκε στις προστατευτικές διατάξεις του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Εσχάτως ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι προτίθεται να προσφύγει εκ νέου στη δικαιοσύνη προκειμένου να ενταχθεί στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα και ζήτησε τη συναίνεση των εργαζομένων.
---
---
*

1 σχόλιο:

  1. Είναι εξέλιξη στημένη από την εργοδοσία. Από τη μία να τρομοκρατήσει με την πιθανότητα οριστικού λουκέτου τους εναπομείναντες εργαζόμενους ώστε να συνεναισουν στο Άρθρο 106 και τις περαιτέρω μειώσεις των αποδοχών τους μαζί με γενναίο κούρεμα των οφειλόμενων μισθών, και από την άλλη, να εξοικονομήσει χαρτί σε μια χρονική περίοδο (μέσα Αυγούστου) που οι κυκλοφορίες των εφημερίδων είναι στο ναδίρ.
    Οποίος ´´μασήσεί´´ ή -αν προτιμάτε- τσιμπήσει, ας πρόσεχε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή