Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Κάντε λίγο ακόμη υπομονή, λένε τα στελέχη στον ΔΟΛ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Εμφανίστηκαν Καρακούσης - Λάμψιαςσε γενική συνέλευση, αλλά χωρίς συγκεκριμένες απαντήσεις


Για πρώτη φορά μετά από τη δημοπρασία που έγινε στα τέλη Μαΐου εμφανίστηκαν επίσημα και όχι μέσω προσωπικών συζητήσεων ή διαρροών οι δύο διευθυντές του ΔΟΛ, που συνομιλούν με τη νέα ιδιοκτησία ενώπιον των εργαζομένων.

Όμως παρά το γεγονός ότι πέρασαν περίπου δύο μήνες συνομιλιών με τη νέα ιδιοκτησία και παρά το γεγονός ότι απομένουν ελάχιστες ώρες πριν υπάρξει το τέλος του ΔΟΛ, όπως τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, οι Καρακούσης και Λάμψιας έκαναν αόριστες αναφορές και δεν έδωσαν καμία συγκεκριμένη απάντηση στους αγωνιούντες εργαζομένους. Ανέφεραν ότι θα γίνουν σίγουρα περικοπές προσωπικού, αλλά όχι στο ποσοστό που ακούγεται και γράφεται χωρίς όμως να μιλήσουν με αριθμούς. Είπαν επίσης ότι θα παραμείνουν σίγουρα όσοι παράγουν έργο (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) χωρίς να πουν κάτι πιο συγκεκριμένο για το νέο οργανόγραμμα. Είπαν επίσης ότι ο νέος ιδιοκτήτης έχει διάθεση να επενδύσει στον ΔΟΛ και για αυτόν το σκοπό εκτός από το τίμημα της εξαγοράς έχει ήδη δεσμεύσει τα απαραίτητα κεφάλαια για την ομαλή λειτουργία της εταιρείας το προσεχές διάστημα. Είπαν επίσης ότι θα γίνουν πιθανότατα εκτός από περικοπές προσωπικού και μισθολογικές περικοπές, αλλά σε λογικά πλαίσια.

Η κεντρική ιδέα των παρεμβάσεων των δύο διευθυντών ήταν ότι η νέα σελίδα του ΔΟΛ δεν είναι σίγουρα ευχάριστη ή λυτρωτική για τους εργαζομένους (όσους μείνουν δηλαδή) αλλά δεν θα είναι και πολύ δυσάρεστη, δηλαδή οι εργαζόμενοι που θα παραμείνουν να μην περιμένουν κάποιο «παράδεισο» αλλά ούτε και κάποια «κόλαση». Είπαν επίσης ότι δεν μπορούν να πουν πολλά και συγκεκριμένα πράγματα και να κάνουν οι εργαζόμενοι υπομονή μερικές ακόμη μέρες για να ολοκληρωθούν οι νομικές και άλλες διαδικαστικές κινήσεις που απαιτούνται για να γίνει η μεταβίβαση της εταιρείας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η σημερινή συνέλευση αφορούσε τους δημοσιογράφους και τους εργαζομένους στην παραγωγή των εντύπων (ατελιέ) και όχι στους διοικητικούς οι οποίοι δεν είχαν ούτε εκπροσώπηση στις διαβουλεύσεις με τη νέα ιδιοκτήσια ούτε οποιαδήποτε επίσημη ή ανεπίσημη ενημέρωση είτε από τους δύο διευθυντές είτε από τους συνδικαλιστές τους το τελευταίο δίμηνο.

Από τον Πειραιά συνεχίζουν να τηρούν σιγή ιχθύος και πλέον όλοι περιμένουν να δουν αν και ποιές κινήσεις θα γίνουν στη διαδικασία της μεταβίβασης. Ολα δείχνουν ότι θα υπάρξει αναστολή λειτουργίας του ΔΟΛ για άγνωστο χρονικό διάστημα (κάποιοι μιλάνε για μια εβδομάδα, κάποιοι για δύο εβδομάδες) ενώ επίσης με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η ανακοίνωση των στελεχών της νέας εταιρείας, αφού τα ονόματα τους θα αποκαλύψουν σε ένα πρώτο επίπεδο τις προθέσεις του Β. Μαρινάκη για τον ΔΟΛ.
---
enimerosi24
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου