Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

ΕΔΟΕΑΠ - "προσωπικές συμφωνίες" και όποιος κατάλαβε...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Διαβάζουμε στις Τυπολογίες


Μίνι αγγελιόσημο 4% από τη διαφήμιση
Με προσωπικές συμφωνίες
σε νέα εποχή ο ΕΔΟΕΑΠ
Μειώνεται ο ειδικός φόρος
... μια (προσωπική) ωραία ατμόσφαιρα ...
Οι παρασκηνιακές επαφές της συνδικαλιστικής ηγεσίας δημοσιογράφων - διοικητικών από ΠΟΕΣΥ και ΕΠΗΕΑ με τη συμμετοχή συνδικαλιστών και από ΕΣΗΕΑ-ΕΔΟΕΑΠ έφεραν τελικά λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ, κυριολεκτικά στο παραπέντε του Οργανισμού. Στην περίφημη τελευταία τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας την περασμένη εβδομάδα, η ΕΣΗΕΑ, δια της προέδρου της, Μαρίας Αντωνιάδου, υποστήριξε την πρόταση του Σταύρου Καπάκου «10 συν μια προτάσεις για τον ΕΔΟΕΑΠ», η οποία ποτέ δεν εγκρίθηκε από το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών! Στις γενικές της κατευθύνσεις η πρόταση αυτή ήταν ταυτόσημη με την πρόταση του Πάνου Κυριακόπουλου, προέδρου της ΕΙΤΗΣΕΕ.

Η προσωπική συμφωνία αυτών των συνδικαλιστών με τον εκπρόσωπο των τηλεοπτικών καναλιών αντιμετωπίστηκε και από την πλευρά της κυβέρνησης, τον Νίκο Παππά και το υπουργείο Εργασίας, ως «συμφωνία όλων των εργαζομένων και όλων των εργοδοτών»! Αυτή είναι και η συμφωνία-πλαίσιο, όπως την περιέγραψε ο πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕΕ, με την οποία η κυβέρνηση θα θεσμοθετήσει το μέλλον του Οργανισμού υγείας για τους ασφαλισμένους σε όλα τα ΜΜΕ, τα κρατικά Μέσα, ΑΠΕ, ΕΡΤ και το διαδίκτυο.

Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να τορπιλιστεί από τις αντιδράσεις των εκδοτών παραδοσιακού Τύπου (αν και δεν τις λαμβάνει κανείς υπόψη στην παρούσα φάση), των εκδοτών διαδικτύου ή τις εργοδοτικές και συνδικαλιστικές ενώσεις περιφέρειας. Οι άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έχουν ήδη καταγγείλει δημόσια την «παρασκηνιακή» λύση Αντωνιάδου-Καπάκου-κυβέρνησης για τον ΕΔΟΕΑΠ, επισημαίνοντας πως η πρόταση αυτή δεν εγκρίθηκε ποτέ από τα συνδικαλιστικά όργανα. Ο Νίκος Παππάς από τη δική του πλευρά, φάνηκε στη Βουλή ανοιχτός στην αποδοχή προτάσεων από τους εργοδότες-καναλάρχες, δίνοντας έτσι το πράσινο φως για την προσωπική συμφωνία των παραπάνω.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου