Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Να γραφτεί κάποτε η πραγματική ιστορία της "Ελευθεροτυπίας"

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πανηγυρική αθώωση
του δημοσιογράφου Βαγγέλη Δεληπέτρου
και της τεχνικού Τύπου Δήμητρας Μποδιώτη
της Νανάς Νταουντάκη

Με σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου αθωώθηκε ο εκλεκτός συνάδελφος Βαγγέλης Δεληπέτρος από τις αβάσιμες κατηγορίες περί δήθεν δυσφήμισης της εταιρείας ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ, η οποία εξέδιδε την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ καθώς και η Δήμητρα Μποδιώτη, τεχνικός.

Η αθώωση του συναδέλφου, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, ήλθε σε συνέχεια άλλων δικαστικών αποφάσεων που δικαίωσαν δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς όσον αφορά τις μισθολογικές τους αξιώσεις. 


Ανάμεσα στα θύματα εκδικητικής μανίας του, που έχουν ήδη αθωωθεί, ήταν ο εκπρόσωπος των τεχνικών Φώτης Παναγόπουλος και ο εκπρόσωπος των εν επισχέσει εργαζόμενων Μπάμπης Πολυχρονιάδης, ενώ εκκρεμεί μία ακόμη δίκη (από όσο γνωρίζουμε) του συνδικαλιστικού εκπροσώπου των συντακτών Ορέστη Σχινά. Και αυτή την υπόθεση έχει φέρει εις πέρας ο δικηγόρος Απόστολος Τσαλαπάτης, που είναι και νομικός σύμβουλος της ΕΣΗΕΑ.

Χρειάστηκε να περάσουν πέντε χρόνια ώσπου να δικαιωθούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι θύματα της εκδικητικής μανίας του «ενοικιαστή» της ιστορικής εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» που αποφάσισε να κυνηγήσει νομικά τους απλήρωτους (από τον ίδιο και πρίν από αυτόν από την ιδιοκτήτρια της εφημερίδας) γιατί σε απεργιακό φύλλο που έβγαλαν κατήγγειλαν ότι… είναι απλήρωτοι. Ας σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο φύλλο βγήκε διαδικτυακά (και πάντα με αποφάσεις της συνέλευσης τους) μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες που είχαν κάνει για κανονική έντυπη έκδοση του φύλλου (παρά την απεργία τους) ώστε να μην χαθούν έσοδα από διαφήμιση. Η απάντηση στο ενδιαφέρον τους ήταν ειρωνείες και απαξίωση, οπότε και αναγκάστηκαν να βγάλουν την εφημερίδα διαδικτυακά.

Ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα γραφτεί η πραγματική ιστορία της Ελευθεροτυπίας και θα αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το άδοξο τέλος μιας σπουδαίας εφημερίδας και την ταλαιπωρία των εργαζόμενων σ΄αυτήν.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου