Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

... γεμίσαμε αρχισυντάκτες, διευθυντές του καναπέ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κανάλια και εφημερίδες γέμισαν με
αρχισυντάκτες και διευθυντές του καναπέ


του Θάνου Πασχάλη

Δεν γνωρίζω εάν το φρούτο είναι νεοελληνικό η αν ενδημεί και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Γιατί σε Αφρικανικές και Ασιατικές χώρες πιθανόν να αποτελεί και καθεστώς. Εξηγούμε. Μιλώ εκ μέρους συναδέλφων (χωρίς να έχω πάρει την άδεια τους, αλλά συζητώντας μαζί τους) οι οποίοι έχουν εγγράψει χιλιόμετρα στο ρεπορτάζ και έχουν αφήσει, άλλος μικρό άλλος μεγάλο, το αποτύπωμά τους στην ενεργή δημοσιογραφία τουτέστιν στο πεζοδρόμιο.

Ναι, συνάδελφοι-ρεπόρτερ, γεμίσαμε αρχισυντάκτες, διευθυντές του καναπέ. Δηλαδή «συναδέλφους» που «γεννήθηκαν» (το λέω σκωπτικά) αρχισυντάκτες και διευθυντές ως άλλοι βασιλείς ή ευγενείς σε Μοναρχίες. Τους βλέπουμε σε κανάλια και εφημερίδες να ασκούν διοίκηση και να καθοδηγούν τους ρεπόρτερ έχοντας στο βιογραφικό τους μηδενική ή ελάχιστη παρουσία στην ενεργό δημοσιογραφία και απολαμβάνοντας φυσικά πλουσιοπάροχες αμοιβές. Αντιθέτως με τους ρεπόρτερ (τα σύγχρονα δουλικά που έφερε η κρίση) οι οποίοι κατάντησαν Βέγγοι τρέχοντας από το πρωί έως το βράδυ και ζώντας με γλίσχρους μισθούς. Χωρίς κανείς να συζητά και για το μπούλινγκ που δέχονται ορισμένοι από δαύτους, κατά καιρούς, από κάποιους μεγαλόσχημους διευθυντές ή ακόμη και αρχισυντάκτες. Και το σημαντικότερο. Καλούμαστε και υποχρεωνόμαστε (παλαιοί και νέοι ρεπόρτερ ) να υπακούμε και να ακολουθούμε τις οδηγίες τους για το ρεπορτάζ. Δηλαδή να ακολουθούμε οδηγίες ανίδεων «συναδέλφων» που ούτε μικρόφωνο έπιασαν ποτέ στη ζωή τους, ούτε γνωρίζουν καν πού βρίσκεται η Βουλή... Από παραγωγοί και υλατζήδες προήχθησαν σε αρχισυντάκτες και διευθυντές. Η κατάντια του κλάδου μας και ο εξευτελισμός των ρεπόρτερ. Εφτασαν «ψηλά» χάρις στην ανοχή μας. Κρίμα.

Υ.Σ Εκτός αυτών ευτυχώς υπάρχουν και πάμπολλοι αρχισυντάκτες, διευθυντές και παρουσιαστές/τριες που διήνυσαν χιλιόμετρα στο ρεπορτάζ και μάλιστα με επιτυχία πριν αναλάβουν επιτελικές θέσεις (π.χ. Μάρα Ζαχαρέα, Βασίλης Πελέκης, Στρατής Λιαρέλης, Αρτεμις Δήμου, Γ. Σμυρνής, Νίκος Φιλλιπίδης, Πόπη Τσαπανίδου, Στράτος Μπαλής, Βασίλης Ρόζος κλπ). Ζητώ συγνώμη από τους υπολοίπους (αρκετούς στον αριθμό) που έχω ξεχάσει…
---
---
*

1 σχόλιο:

  1. Και πρόσθεσε ότι: μεγαλοδιευθυντής σε μεγαλοδημοσιογραφικό οργανισμό έβαλε βέτο στον άλλο διευθυντή του ίδιου οργανισμού για τη μη πρόσληψη τεχνικού στέλνοντας τελεσίγραφο "ή εγώ ή αυτός". Διευθυντής για τεχνικό. Ο οποίος τεχνικός είχε πολύ μακρά θητεία στο συγκεκριμένο ναό της δημοσιογραφίας πριν αλλάξει αφεντικό ο ....διευθυντής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή