Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Ο Σάτυρος των media γράφει...

*
Ανασυγκρότηση
***
*



Ναι μεν απεργία… αλλά

Απεργία... ντεμί, δεν νομίζω να έχουμε ξαναδεί. Αυτή που κάνουν δηλαδή χθες και σήμερα οι εργαζόμενοι του ΣΚΑΪ μετά τις μαζικές απολύσεις της προηγούμενης Παρασκευής.
Μισή ώρα τηλεοπτικό δελτίο, δέκα λεπτά ραδιοφωνικό, ειδήσεις για... λίγο στο site. Μπορεί βέβαια αυτοί κάτι... περισσότερο να ξέρουν και να το κάνουν αυτό.
Το ζητούμενο είναι να επιστρέψει όλος ο κόσμος στις δουλειές του. Αυτό θα είναι όντως μια νίκη των εργαζομένων. Με όποιον τρόπο και αν γίνει. ‘’Ντεμί’’ ή όχι...

Τι συμβαίνει με τον Αλαφούζο;

Είναι απορίας άξιον πως από τη μία ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ ετοιμαζόταν να βγάλει στον αέρα τον ΣΚΑΪ24 και ξαφνικά εν μία νυκτί αποφασίζει, τόσο να κάνει πίσω, αλλά και να απολύσει τόσα άτομα.
Άφησε, δε, να εννοηθεί ότι οι απολύσεις μπορεί και να συνεχιστούν και αυτό να μην είναι το τελευταίο ‘’κύμα’’.
Η χρονιά δεν άρχισε σίγουρα, καθόλου καλά για τα media. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια χρονιά με τόσες εξελίξεις. Σε όλα τα επίπεδα.

Αυτός είναι ο Β. Παπαδρόσος

Αυτά έκανε στον ALPHA για πολλά χρόνια:
Όταν χρειάζονταν, έσφαζε... κόσμο χωρίς βαμβάκι, αλλά και... υλοποιούσε τις αντεργατικές αποφάσεις του Δ. Κοντομηνά.
Ο οποίος Κοντομηνάς παρεμπιπτόντως, ακούγεται ότι τον θεωρεί... προδότη για τον τρόπο που έφυγε. Πήγε, λοιπόν, στον ΣΚΑΪ να... κάνει όσα έγιναν γνωστά τις τελευταίες ημέρες. Έτσι εξηγείται και η αποχώρηση από τη θέση του Ν. Φιλιππίδη...

Γκρίνιες για τις κυκλοφορίες…

Παράπονα και διαμαρτυρίες φέρονται να έχουν οι εκδότες πάρα πολύ γνωστής αθλητικής εφημερίδας για τις... κυκλοφορίες.
Ισχυρίζονται, μάλιστα, ότι οι συντάκτες δεν κάνουν ό,τι πρέπει για να ανεβάσουν τις πωλήσεις, οι οποίες, τηρουμένων των αναλογιών και με την γενικότερη... κατρακύλα που υπάρχει στον έντυπο Τύπο, είναι αξιοπρεπέστατες.
Δηλαδή, πέρα από το καλό περιεχόμενο που οφείλουν να παράγουν, ας μας πουν τι άλλο –πια - πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι. Που σημειωτέον, πληρώνονται πια με ψίχουλα.

"Πόλεμος" για τον ΕΔΟΕΑΠ

Πολεμικό είναι το κλίμα για τον ασφαλιστικό οργανισμό των δημοσιογράφων που για κάποιους έχει γίνει... χειρότερος και από τον ‘’μαζικό’’ ΕΟΠΥΥ.
Τεράστια ποσά για εξετάσεις πια από τις τσέπες των ασφαλισμένων, ελάχιστα πια αξιοπρεπή νοσοκομεία για νοσηλεία, αλλά οι κρατήσεις κρατήσεις...
Πολλοί μάλιστα είναι αυτοί που διαμαρτύρονται και τα λένε επώνυμα και μέσω Social αλλά... φωνή βοώντος εν τη ερήμω...

"Μαρία Σπυράκη στα Σκόπια": Νο2

Το έμαθα την Παρασκευή από αξιόπιστη "μαύρη" πηγή μου.
Το Μαξίμου θα ρίξει σύντομα το κρυφό πολιτικό χαρτί του στο θέμα των Πρεσπών. Το "Μαρία Σπυράκη στα Σκόπια", Νο2. Γελούν... αθόρυβα στο γραφείο του Πρωθυπουργού όταν ακούν την Σπυράκη να δηλώνει για τις Πρέσπες "η θέση της Ν.Δ. για το ονοματολογικό δεν αλλάζει. Ό,τι λέει δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το λέει και ιδιωτικά".
Ο Βέμπερ ήταν ξεκάθαρος: Ο Μητσοτάκης τάσσεται υπέρ του συμβιβασμού με τα Σκόπια.

---
fmvoice
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου