Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Πλέον η ΕΡΤ δεν έχει ανάγκη την Digea

Από τις 2 Φεβρουαρίου 2019 η ΕΡΤ θα βγαίνει ψηφιακά από τους δικούς της πομπούς σε όλη τη χώρα.
Μεγάλες στιγμές μια καιολοκληρώθηκε η διαδικασία εγκατάστασης και λειτουργίας των ψηφιακών πομπών της ΕΡΤ. Αυτό που είχε απαγορεύσει το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου ρίχνοντας το... περίφημο «μαύρο». Το ψηφιακό μπουκέτο της δημόσιας τηλεόρασης θα εξυπηρετείται πλέον μόνο από τους πομπούς της ΕΡΤ και όχι από αυτούς της DIGEA (e-tetradio).

Στα ΕΛΤΑ οι περιφερειακές εφημερίδες

Τα ΕΛΤΑ ανέλαβαν τελικά τη διακίνηση των εντύπων των περιφερειακών εφημερίδων που δικαιούνται ειδικό μειωμένο τιμολόγιο έναντι ποσού 6.999.982 ευρώ συν ΦΠΑ. Πρόκειται για κρατική επιδότηση στον περιφερειακό Τύπο, που επέστρεψε φέτος, μετά τη διακοπή του προγράμματος ενίσχυσης το 2011, λόγω του Μνημονίου (Τυπολογίες)

Ευκολάκι

Εμείς το ξέραμε από την Κυριακή και το γράψαμε: ότι οι λέξεις «απεργία» και «Σκάι» κολλάνε μαζί όσο το νερό με το λάδι. Καμιά χημεία. Έχει δουλευτεί πολύ το αντιαπεργιακό μέτωπο στο Φάληρο. Υπάρχει παράδοση,
εμπειρία και τεχνογνωσία στο σπάσιμο των απεργιών. Τι σπάσιμο δηλαδή; Κάποιες φορές δεν αρχίζουν καν. Και είχαμε γράψει ακόμα νωρίτερα, την Παρασκευή, ότι «...στον Σκάι οι απεργίες, σε γενικές γραμμές, δεν ευδοκίμησαν στην πολυετή πορεία του και οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί ήταν ανά πάσα στιγμή έτοιμοι». Δεν διεκδικούμε εύσημα για την πρόβλεψη. Ευκολάκι (harddog-sport.blogspot.com)

Πλεονασματική η ΕΡΤ
και στο 9μηνο του 2018

Θετική η πορεία της ΕΡΤ και στο εννιάμηνο του 2018. Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών στην κατηγορία των ΔΕΚΟ, στην οποία υπάγεται η ΕΡΤ, ως τμήμα της γενικής διακυβέρνησης, δείχνουν πως τα έσοδα ανήλθαν σε 152.208.361 ευρώ, ενώ τα έξοδα ήταν αυξημένα κατά 3 εκατ. ευρώ, ήτοι 110.617.374 ευρώ. Το πλεόνασμα του εννιαμήνου του 2018 ανήλθε σε 41.590.987 ευρώ. Ο αρχικός στόχος ήταν 53.551.300 ευρώ, ενώ ο αναθεωρημένος για το σύνολο της χρονιάς ήταν να περιοριστεί στα 30.000.000 ευρώ (Τυπολογίες).

Έρευνα για την απήχηση του 9.84

Η εταιρεία «Opinion Poll έρευνες δημοσκοπήσεων ΕΠΕ» ανέλαβε τη διενέργεια έρευνας κοινής γνώμης έναντι 3.500 ευρώ για τον ρόλο και την απήχηση του Δημοτικού Σταθμού της Αθήνας ως Μέσο Ενημέρωσης. Στον Δήμο Αθήνας, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, άρχισε και πάλι η συζήτηση για την αναγκαιότητα λειτουργίας του σταθμού ως ενημερωτικό ραδιόφωνο. Το τριετές σχέδιο της διοίκησης του «Αθήνα 9,84», που προέβλεπε απολύσεις και περικοπές, έχει ουσιαστικά απορριφθεί και η έρευνα κοινής γνώμης θα παραδοθεί στη νέα δημοτική πλειοψηφία (Τυπολογίες).

Διαφημιστική ενίσχυση του ραδιοφώνου

Αισιοδοξία επικρατεί και στο ραδιόφωνο για την αύξηση της διαφήμισης. Παρά το γεγονός ότι δεν ανακοινώνονται επίσημα τα στοιχεία της διαφημιστικής δαπάνης για τα ΜΜΕ, καταγράφεται σημαντική αύξηση των διαφημιστικών μηνυμάτων συνολικά για τα ραδιόφωνα της Αττικής. Η αύξηση για το 2018 υπολογίζεται περίπου στο 5% σε σχέση με το 2017 (Τυπολογίες).
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου