Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Οι πέντε Ενώσεις και τα... "χαλασμένα πληκτρολόγια" του ΣΚΑΪ

*
Πρωτοβουλία
για την Ανατροπή
***
*
Ζητάνε και συζητάνε
σπάσιμο της απεργίας στο ΣΚΑΪ!


Μια ημέρα μετά την απόφαση της Γ.Σ. δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ (για πρώτη φορά ήταν τόσο μαζική μια συνέλευση στην ΕΣΗΕΑ, γεγονός ελπιδοφόρο για ένα Μέσο όπως ο ΣΚΑΪ) για συνέχιση των κινητοποιήσεων και με πρόσχημα τις πολιτικές εξελίξεις, καλείται πάλι ΔΣ στην ΕΣΗΕΑ και νέα γενική συνέλευση, με στόχο να σπάσει η απεργία. Επειδή έτσι θέλει η εργοδοσία και τα ενσωματωμένα στελέχη της. Η "Πρωτοβουλία για την Ανατροπή" θα καταγγείλλει ανοιχτά τη μεθόδευση...


Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2019
Προς μέλη ΔΣ ΕΣΗΕΑ

Συνάδελφοι, 

Ενημερώθηκα πως καλείται έκτακτο ΔΣ και έκτακτη γενική συνέλευση εργαζομένων του ΣΚΑΙ για σήμερα Κυριακή το μεσημέρι. Αιτία ότι υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις (παραίτηση Καμμένου) και ζητείται (;) να βγει δελτίο ειδήσεων.
Καταρχήν από ποιούς ζητείται κάτι τέτοιο; Ήταν γνωστές οι πολιτικές εξελίξεις και οι εργαζόμενοι του ΣΚΑΪ που βρέθηκαν χθες μαζικά (τους ευχαριστήσαμε κιόλας ως ΔΣ για αυτό) στην ΕΣΗΕΑ, τις γνώριζαν. Όπως γνώριζαν και τους κινδύνους για σπάσιμο της απεργίας, για αυτό και ζήτησαν στήριξη.
Όπως επίσης γνωρίζουμε όλοι μας, δεν είναι όλοι στο ΣΚΑΪ υπέρ της απεργίας. Αντί λοιπόν να καλέσουμε για μεγαλύτερη περιφρούρηση της απεργίας, τώρα που ο εργοδότης θέλει πάση θυσία να βγει στον αέρα, αντί να σκληρύνουμε τη στάση μας, βάζοντας μπροστά τα συμφέροντα των εργαζομένων και διεκδικώντας το σταμάτημα των απολύσεων και την επαναπρόσληψη των απολυμένων, καλούμε να ...ξανακούσουμε τους εργαζόμενους!
Το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο δηλαδή επιχειρεί να επιρρίψει την ευθύνη της συνέχισης ή μη της απεργίας σε εργαζόμενους οι οποίοι τρομοκρατούνται, εκβιάζονται, απειλούνται και απολύονται.
Ως εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή» επισημαίνω πως είναι απαράδεκτη αυτή η τακτική, καλώ τα μέλη του της ΕΣΗΕΑ να επαναβεβαιώσουν την απεργία στο ΣΚΑΪ, να καλέσουν και να καλύψουν τους συναδέλφους δημοσιογράφους που αποφάσισαν να κινητοποιηθούν ενάντια στην «ατιμωτική» συμπεριφορά της εργοδοσίας και της διοίκησης, να απομονώσει τους πρόθυμους σε απεργοσπασία.
Αν θέλει ο ΣΚΑΪ να βγάλει δελτίο σήμερα, ας πάρει πίσω τις απολύσεις, κι ας σταματήσει να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενούς του ως ... «χαλασμένα πληκτρολόγια». Είναι τόσο απλό.


Ματίνα Παπαχριστούδη,
εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή»
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου