Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Νέες "μεταμνημονιακές" αυξήσεις στα διόδια έως 150%

*
ΠΑΜΕ
Τύπου & ΜΜΕ
***
*

ΤΩΡΑ Κατάργηση Όλων των Διοδίων


Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει τις νέες, «μεταμνημονιακές» αυξήσεις στις τιμές των διοδίων που ανακοίνωσαν οι ιδιωτικές εταιρείες που τα εκμεταλλεύονται με την έγκριση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Από την 1η Γενάρη οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με ένα νέο χαράτσι στους δρόμους όλης της χώρας με αυξήσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν ακόμη και 150% (π.χ. στα Μάλγαρα η νέα τιμή είναι 2,98 από 1,20 ευρώ). Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της υλοποίησης των προαπαιτούμενων και των μέτρων των μνημονίων, τα οποία η Κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι κατήργησε. Ταυτόχρονα προβλέπεται η δημιουργία και νέων διοδίων, πχ 43 νέα πλευρικά διόδια στην Εγνατία Οδό, ενώ καταργείται και κάθε απαλλαγή από την πληρωμή διοδίων (με την εξαίρεση των ανέργων).

Τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα ότι θα έβαζε δήθεν φρένο στις αυξήσεις στους επιχειρηματίες που γεμίζουν με εκατομμύρια κέρδη τα σεντούκια τους.

Κανείς εργαζόμενος να μην τους πιστέψει. Λένε ψέματα.

Την κατασκευή των δρόμων, των γεφυρών και γενικά των υποδομών την έχουν χρυσοπληρώσει οι εργαζόμενοι και ο λαός της χώρας και έχουν γίνει μηχανή κερδών για τους επιχειρηματικούς ομίλους που τους εκμεταλλεύονται, στους οποίους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιπλέον τους δίνει εκατομμύρια ευρώ.

Η πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που συνεχίζει το έργο των προηγούμενων και υλοποιεί τις απαιτήσεις των μεγαλοκατασκευαστών και επιχειρηματικών ομίλων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οδηγεί στην οικονομική αφαίμαξη των εργαζομένων και τον αποκλεισμό τους από τους δρόμους, που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έφτιαξαν, καθώς πλέον μια μετακίνηση αντιστοιχεί με μισό μισθό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Άμεση Κατάργηση Όλων Των Διοδίων

Συγκοινωνίες υπέρ του λαού, δημόσιες, φτηνές, τακτικές, δωρεάν για τους ανέργους, άπορους, μερικά απασχολούμενους, φοιτητές, μαθητές.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου