Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Τηλεοπτικό… τσουνάμι περικοπών και απολύσεων

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ζημίες 70 εκατ. ευρώ το 2019 στην TV!



Δραματικό θα είναι το 2019 για την ιδιωτική τηλεόραση. Οι εκτιμήσεις των ανώτατων στελεχών της τηλεόρασης είναι πως οι πραγματικές απώλειες των πέντε αδειοδοτημένων σταθμών εθνικής εμβέλειας θα φτάσουν τα 70 εκατ. ευρώ, δεν θα καταγραφούν στους ισολογισμούς των τηλεοπτικών εταιρειών, όμως πρόκειται για τις πραγματικές δαπάνες που έχουν κάνει οι σταθμοί, μείον τα έσοδα από τη διαφήμιση.

Προς την κατεύθυνση αυτή έγινε συνάντηση των εκπροσώπων των τηλεοπτικών σταθμών, κατά την οποία συμφωνήθηκε να υπάρξει μετριασμός του σκληρού ανταγωνισμού, καθώς έχουν επενδυθεί τεράστια ποσά για τα reality games, όμως η τηλεθέασή τους υποχωρεί και τα προσδοκώμενα έσοδα τελικά δεν ήρθαν. Οι απώλειες είναι τρομερές. Μία εταιρεία θα καταγράψει ζημίες ύψους 30 εκατ. ευρώ, μία δεύτερη 18 εκατ. ευρώ και μία από τις πιο πετυχημένες 10 εκατ. ευρώ. Οι επιχειρηματίες θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη και έχει ήδη σημάνει συναγερμός.

Το 2019 έχει ήδη ξεκινήσει με νέο κύμα περικοπών, μειώσεων και απολύσεων, έχοντας πάντοτε υπόψη τους οι μάνατζερ των σταθμών πως δεν θα πρέπει οι σταθμοί να υποχωρήσουν κάτω από το όριο των 400 εργαζομένων.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου