Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

ΕΔΟΕΑΠ - και νέες δυνατότητες ασφαλιστικής κάλυψης

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Με τους συνταξιούχους της ΕΤΗΠΤΑ, τίποτα;

Στον ΕΔΟΕΑΠ οι εργαζόμενοι
σε εταιρείες παραγωγής και γραφεία Τύπου

Δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης σε περιπτώσεις, που έως σήμερα αποκλείονταν, δίδει πλέον ο ΕΔΟΕΑΠ.

Τώρα μπορούν να ασφαλίζονται στον Οργανισμό μέλη της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΣΗΕΜΘ και της ΕΠΗΕΘ, δηλαδή των τεσσάρων ιδρυτικών του Ενώσεων, εφόσον η επαγγελματική τους δραστηριότητα εμπίπτει στους τομείς της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι καλύπτονται περιπτώσεις μελών των τεσσάρων Ενώσεων που εργάζονται, για παράδειγμα, σε εταιρείες παραγωγής, διακίνησης, επεξεργασίας, διαμόρφωσης και μετάδοσης από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας, καθώς και σε γραφεία Τύπου.

Απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη μισθωτής σχέσης εργασίας ή απασχόλησης σε μέχρι δύο εργοδότες (ΔΠΥ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 39 παρ. 9 ν. 4387/2016, που προκύπτει από την προσκόμιση σύμβασης εργασίας ή έργου, με περιγραφή αντικειμένου απασχόλησης) και η αμοιβή τους να υπόκειται στην εκάστοτε ισχύουσα ΣΣΕ

---
*

2 σχόλια:

  1. ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ Ο ΕΔΟΕΑΠ Ή ΜΟΝΟ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΔΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ (ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψυχαγωγία προσφέρουν και τα κέντρα διασκεδάσεως, κοινώς μουζουξίδικα. Γιατί δεν εντάσσουν τους εργαζόμενους σ' αυτά στον ΕΔΟΕΑΠ να αυξήσουν τα έσοδα του οργανισμού; Οι συνταξιούχοι της ΕΤΗΠΤΑ μπορούν να περιμένουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή