Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Χατζηνικολάου για Άδωνι Γεωργιάδη: Μαύρη υπερβολή όσα λέει...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Χατζηνικολάου:
πόσα πήρε ο σύζυγος
της Κουντουρά για τα περιοδικά του


«ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ»

Πόσα χρήματα εισέπραξε από το ΚΕΕΛΠΝΟ ως εκδότης ο Σαράντης Παπαχριστόπουλος, σύζυγος της Έλενας Κουντουρά; Σύμφωνα με την καταγγελία του Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή πήρε ενάμισι εκατομμύριο ευρώ, αλλά κατά την εκδοχή του Νίκου Χατζηνικολάου που, όπως είπε, «έψαξε το θέμα», το ποσό που εισέπραξε η συγκεκριμένη εταιρία ήταν 120.000 ευρώ για δύο χρόνια. Αυτό, όπως ανέφερε δύο φορές στη ραδιοφωνική εκπομπή του της Πέμπτης, στον Real, συνέβη προ κρίσης, το 2008. Η αναφορά του έγινε με αφορμή μήνυμα ακροατή για το iPhon της Κουντουρά, το οποίο επίσης είχε αναφερθεί από τον Γεωργιάδη στην κόντρα του με τον Πολάκη. Ο Χατζηνικολάου χαρακτήρισε τα περί iPhon «γελοιότητες» και ανέφερε ότι το ακριβό κινητό τηλέφωνο θα παραμείνει στο υπουργείο όταν φύγει από αυτό η Έλενα Κουντουρά. Εκεί πάνω έκανε λόγο για τα χρήματα που εισέπραξε η εταιρία του Παπαχριστόπουλου. Είπε συγκεκριμένα:

«Όσο για τη συζήτηση που ακούω ότι άνοιξε σε σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ και χρήματα που πήραν περιοδικά του συζύγου της κυρίας Κουντουρά το 2008, δηλαδή πριν από την κρίση, και μάλιστα χρήματα που τα έδωσε ο Αβραμόπουλος, επειδή άκουγα και διάβαζα περί ενάμισι εκατομμυρίου ευρώ, το έψαξα και τελικά είναι 120.000 ευρώ σε δύο χρόνια. Είναι τα μόνα χρήματα που έχει πάρει από το δημόσιο αυτός ο συγκεκριμένος όμιλος περιοδικών σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Και εν πάση περιπτώσει τα 120.000 ευρώ για δύο χρόνια, δηλαδή 60.000 τον χρόνο στα περιοδικά εκείνη την περίοδο, που ήταν περίοδος παχέων αγελάδων, προ κρίσης επαναλαμβάνω, ήταν ένα συνηθισμένο ποσόν, το έπαιρναν και εταιρίες Μέσων Ενημέρωσης πολύ μικρότερες από αυτό της κυρίας Κουντουρά και του συζύγου της».

«Μαύρη υπερβολή»
Ο Νίκος Χατζηνικολάου χαρακτήρισε «μαύρη υπερβολή» τα όσα λέγονται για την υπουργό Τουρισμού, αναφέροντας:

«Εντάξει, καλή είναι η κόντρα και ας της κάνουμε (σημ.: της Κουντουρά) και κριτική για την απόφασή της να στηρίξει την κυβέρνηση, έτερον εκάτερον. Τα υπόλοιπα είναι μέσα στη μαύρη υπερβολή. Γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Ετούτη είναι έντιμο άτομο και επαναλαμβάνω είναι και πάρα πολύ καλή υπουργός».

«Επιτυχημένη»

Ο δημοσιογράφος χαρακτήρισε την Έλενα Κουντουρά μια «από τις πιο επιτυχημένες υπουργούς των τελευταίων ετών» και πρόσθεσε ότι στο υπουργείο Τουρισμού έχει κάνει εξαιρετικά αξιόλογη δουλειά. «Ακόμα και χθες διάβαζα», είπε, «ότι η Κουντουρά κατάφερε να εξασφαλίσει –και είναι μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα αυτό– μόνιμο εκθεσιακό χώρο του ΕΟΤ στη Σαγκάη δωρεάν για δέκα χρόνια προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα».
---
---
*

1 σχόλιο:

  1. Το ΚΕΕΕΛΠΝΟ για ποιο λόγο μοιράζει χρήματα στον τύπο; Τα πήρε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών παλαιότερα και τώρα ανέλαβε συνήγορος για άλλο συνάδελφό του ο οποίος τα πήρε επίσης. Από πότε ένας ιδιοκτήτης ΜΜΕ έχει ιδιαίτερη μεταχείριση επειδή είναι σύζυγος μιας επιτυχημένης υπουργού; Κι όλα αυτά, λέει, την εποχή των παχέων αγελάδων. Μόνο που τη συγκεκριμένη εποχή την πληρώνουμε όλοι οι άλλοι, εκτός από αυτούς που τα πήραν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή