Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Αιχμές από και προς τα ΜΜΕ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


@ Η πρόταση του Σ. Καπάκου, ο οποίος έχει διπλή ιδιότητα, με ταυτόχρονη παρουσία σε ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ, χωλαίνει σε πολλά σημεία.

@ Η ΕΡΤ δεν μπορεί να πληρώνει για τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων. Με την πρώτη προσφυγή στην ΕΕ, μια τέτοια απόφαση θα καταπέσει. Θα συνιστά κρατική ενίσχυση.

@ Θα περίμενε κανείς να γνωρίζει πως τα χρήματα που εισπράττει η ΕΡΤ και ορίζονται ως “ανταποδοτικό τέλος” είναι για την παραγωγή ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος

@ Το γεγονός πως στην πρόταση αυτή καταγράφονται ως άξιες χρηματοδότησης εφημερίδες που σχετίζονται ή προέρχονται από την αριστερά, με την προσθήκη της “Εστίας” τη συνιστά εξίσου προβληματική.

@ Με ποιο κριτήριο προτείνεται η “Εποχή” και όχι το “Πριν”; Επειδή η δεύτερη εφημερίδα ασκεί αντιπολίτευση από τα αριστερά;

@ Η “Καθημερινή” είναι ιστορική εφημερίδα; Οι εφημερίδες Μαρινάκη, που έχουν αποκτήσει δύο ιστορικούς τίτλους, “Τα Νέα” και το “Βήμα” δεν θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν;

@ Κάποιοι θεωρούν πως η ΕΡΤ πρέπει να πληρώσει τα σπασμένα των άλλων. Ήδη είναι ο βασικός χρηματοδότης του ΕΔΟΕΑΠ, με Cosmote και Nova εξαιτίας της εισφοράς του 2% που εξυπηρετεί τη λειτουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης.

@ Ας είναι υποψιασμένοι στο υπουργείο Οικονομικών, πως η ενίσχυση του Τύπου, δεν είναι εύκολο έργο. Αλλά και στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής που έχουν ψάξει το θέμα, ας εξηγήσουν, τι συμβαίνει…

@ Κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουμε τι πρότεινε η Grant Thornton για τη σωτηρία του Mega. Να ρωτήσει κάποιος τώρα στην ειδική εκκαθάριση.

@ Το Φάληρο, ετοιμάζεται για την μάχη της τηλεθέασης με το “Survivor” και για την επόμενη μέρα που ενδεχομένως βρεθεί ξανά στη συμπολίτευση.

@ Εκεί μπορεί να δούμε και πολλά από τα πρόσωπα του Mega.

@ Το Open πάλι θέλει να θυμίσει Mega, αλλά δυσκολεύεται πολύ.

@ Όλοι θέλουν να μοιάσουν με Mega, αλλά κανείς δεν το ήθελε αντίπαλο.

@ Συμφωνία με το BBC έχει εξασφαλίσει η ΕΡΤ. Το κόστος της ανέρχεται σε 750.000 ευρώ. Πρέπει πρώτα όμως να υπάρξουν ροές χρήματος.
@ Οι ρυθμοί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ποιοι είναι ακριβώς;

@ Το έργο Πετσίτη ανεβαίνει ξανά στους κινηματογραφους των media, με εσάνς από Βενεζουέλα, όπως είχαμε γράψει. Έχει και τρίτη συνέχεια. Μείνετε συντονισμένοι στο twitter σας.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου