Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

"Antenna Radio 97,2" - τον λόγο έχει το ΕΣΡ ...


*
zoornalistas
***
*
Γιατί ο Κυριακού έδιωξε τα Κακά Κορίτσια


Προς παρέμβαση του ΕΣΡ - Μετά τις νέες εκκαθαρίσεις εργαζόμενων άλλαξε ο ενημερωτικός χαρακτήρας του "ANTENΝA RADIO 97,2"

Θα παρέμβει ή όχι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για την περίπτωση του ραδιοφωνικού σταθμού «ANTENΝA RADIO 97,2»;

Η απάντηση είναι «ναι» αφού ο σταθμός έχει πάψει πλέον να είναι ενημερωτικός καθώς στο συντακτικό προσωπικό παραμένουν πλέον μόνο πέντε(!) δημοσιογράφοι. Η συρρίκνωση του ανθρώπινου δυναμικού στο ραδιόφωνο του Αμαρουσίου έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Η ΕΣΗΕΑ έχει ήδη ενημερώσει το ΕΣΡ για την αλλαγή του ενημερωτικού χαρακτήρα του ANTENΝA RADIO 97,2 ζητώντας την άμεση παρέμβασή του ώστε να διασφαλιστούν τα όσα ορίζει η άδεια παραχώρησης της συχνότητας στην Εταιρία.

Οι Ενώσεις των εργαζομένων πραγματοποίησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο 48ωρη απεργία στον..
ραδιοσταθμό των Κυριακού μετά και τις τελευταίες απολύσεις δύο ηχοληπτών και τεσσάρων δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων και της συνδικαλιστικής εκπρόσωπου των εργαζομένων στο Μεικτό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α, Κορίνας Ξυπολιτίδου... 

Ανάμεσα στους απολυμένους είναι και τα πασίγνωστα Κακά Κορίτσια, Έλενα Καραμίχαλου και Μαρία Λεμονιά, ο Νέστορας Δημαράς και οι ηχολήπτες Γιώργος Γεωργούλας και Δημήτρης Κύρκος.

Η δικαιολογία του Κυριακού για τις απολύσεις ήταν ότι το κόστος για τη μισθοδοσία ήταν υψηλό, ειδικά για τα Κακά Κορίτσια και την εκπρόσωπο των δημοσιογράφων. Το ίδιο είχε αναφέρει ο Δανός σύμβουλος του σταθμού, Ερικ Χάνσεν για τις απολύσεις των Αδιάβροχων: «Οι απολύσεις σας δεν έχουν να κάνουν ούτε με την προσωπικότητά σας, ούτε με τις ακροαματικότητες. Είναι καθαρά θέμα κόστους»...
---
*
............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ...............
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου