Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

... "Alpha" - παράταση για τα ιδιωτικά συμφωνητικά ...

*
greektv.com
***
*
Αναβολή ατομικών συμφωνητικών
στον Alpha, μετά της αντιδράσεις
.

Παράταση ολίγων ημερών στην απαίτηση υπογραφής των ιδιωτικών συμφωνητικών ανήγγειλε η διοίκηση μετά την αντίδραση των εργαζομένων στο κανάλι του Alpha. Η εκπρόσωπος του καναλιού Μάχη Ζησίδου μετέφερε στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την πρόθεση των εργαζομένων για άμεση 24ωρη απεργία, οπότε κι αυτή προκηρύχθηκε για αύριο Παρασκευή. Αποκαλύφθηκε πως ο Δ. Τσαλαπάτης είχε στα χέρια του το ιδιωτικό συμφωνητικό του ραδιοφώνου  του Alpha εδώ και καιρό. Εκεί βέβαια η υπόθεση για τους δημοσιογράφους έχει ήδη τελειώσει. Στην τηλεόραση τα πράγματα είναι διαφορετικά. Με την ανακοίνωση της 24ωρης απεργίας η διοίκηση ανήγγειλε παράταση ως τις 22 Αυγούστου και η απεργία για αύριο ανεστάλη. Παραμένει το λουκέτο στο γραφείο του Alpha στη Θεσσαλονίκη και οι εκεί 18 απολύσεις.
.
Η ανακοίνωση των σωματείων
.
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ, αποφάσισαν να αναστείλουν την 24ωρη προειδοποιητική απεργία που είχαν εξαγγείλει για αύριο Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012, στην τηλεόραση του «ALPHA».
.
Οι Ενώσεις οδηγήθηκαν στην απόφαση αυτή, έπειτα από τη γραπτή δέσμευση της διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού, να αποσύρει έως τις 22 Αυγούστου τα ιδιωτικά συμφωνητικά με τα οποία επιχειρεί να καταργήσει τα συλλογικά δικαιώματα και να μειώσει τους μισθούς των συναδέλφων.
.
Την αναστολή της απεργίας ζήτησαν οι εργαζόμενοι στο κανάλι του «ALPHA» προκειμένου και οι ίδιοι μαζί με τα Σωματεία τους, μετά τη λήξη των θερινών αδειών, να τοποθετηθούν συλλογικά και συνολικά απέναντι στα προβλήματα που δημιουργεί η ιδιοκτησία του σταθμού.
.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων, παραμένουν σε αγωνιστική επαγρύπνηση για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων και των θέσεων εργασίας των συναδέλφων μας.
.
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου