Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

... "Πρωτοβουλία" - εναλλαγή εκπροσώπου στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ...

*
Πρωτοβουλία για την Ανατροπή
***
*
Αλλαγή σκυτάλης στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

Αθήνα 3 Ιουλίου 2012
Πριν από ένα περίπου χρόνο, πολλοί συνάδελφοι μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας ανέθεσαν την ευθύνη μίας έδρας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Εξαρχής, σεβόμενοι τη δική τους ετυμηγορία, προτείναμε και επιχειρήσαμε τη συγκρότηση ενός προεδρείου με βάση προγραμματική συμφωνία και κριτήριο τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του κλάδου των δημοσιογράφων και γενικότερα των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Δυστυχώς, εξαιτίας διάφορων μικροκομματικών χειρισμών και σκοπιμοτήτων, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Αφουγκραζόμενοι, λοιπόν, τη διάθεση των συναδέλφων και προκειμένου να απεγκλωβιστούμε από τον φαύλο κύκλο των άγονων αντιπαραθέσεων, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στη συγκρότηση ενός όσο το δυνατόν πιο αναλογικού προεδρείου, αναλαμβάνοντας μάλιστα την θέση του ταμία της Ένωσης.

Στο διάστημα που μεσολάβησε, τόσο ο εκπρόσωπός μας στο ΔΣ όσο και το σύνολο της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή, με τις σχετικά μικρές της δυνάμεις, κατεβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την οργάνωση του αγώνα, απέναντι στην λαίλαπα εργοδοτών-κυβέρνησης-τρόικας που σάρωνε τα δικαιώματά μας και τις θέσεις εργασίας. Ήταν μια δύσκολη περίοδος. Χάσαμε πολλά, δεν διστάσαμε όμως να δώσουμε σκληρές μάχες. Επιμείναμε στην ανάγκη ενός αποφασιστικού αγώνα διαρκείας, για την ανατροπή της επίθεσης, στο πλευρό των εργαζομένων από όλους τους κλάδους της ελληνικής κοινωνίας.

Οι συνάδελφοι, ασφαλώς, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα και θα κρίνουν τη στάση και την συνεισφορά μας, όπως και τις ελλείψεις και τα λάθη μας. Πλέον, στο μέσον της θητείας αυτού του ΔΣ, προχωρούμε στην εναλλαγή του εκπροσώπου της παράταξης, όπως άλλωστε είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά. Πρόκειται για μια απολύτως φυσιολογική όσο και αναγκαία διαδικασία – εξάλλου, για κανέναν από εμάς δεν μετρά η καρέκλα, αλλά η προσφορά στον κλάδο.

Με αυτή την ευκαιρία, αποφασίσαμε να μην αναλάβουμε εκ νέου κάποια θέση στο προεδρείο του ΔΣ. Υπάρχουν, άλλωστε, παρατάξεις οι οποίες έχουν πάρει περισσότερες ψήφους από εμάς στις τελευταίες εκλογές και δεν έχουν ακόμη αναλάβει τις ευθύνες που τους αναλογούν. Ήρθε η ώρα να το πράξουν. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στις συνεδριάσεις του ΔΣ, κυρίως όμως στους μικρούς και μεγάλους καθημερινούς αγώνες στους χώρους δουλειάς.

Γιατί έχουμε δικαίωμα να ονειρευόμαστε και να διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο – και αυτό θα κάνουμε, με συνέπεια και συνέχεια!
***
Διοικητική κρίση στην ΕΣΗΕΑ
δημιουργεί
η "Πρωτοβουλία για την Ανατροπή"

γράφει ένας Παλιός
Την Παρασκευή παραιτήθηκε από μέλος του Δ.Σ. και Ταμίας της ΕΣΗΕΑ ο εξαιρετικός συνάδελφος Γιάννης Αγγέλης στο πλαίσιο της εναλλαγής που η παράταξή του -Πρωτοβουλία για την Ανατροπή- είχε αποφασίσει. Τη θέση του έλαβε ο επίσης αξιοσέβαστος συνάδελφος Μ. Λίτσης. Ωστόσο, σήμερα, 3/7/2012, λίγη ώρα πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. που επρόκειτο να υποδεχτεί τον Μωυσή Λίτση και να τον ψηφίσει και τυπικά ως νέο Ταμία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ακολουθώντας το πλαίσιο της συμφωνίας του αντιπροσωπευτικού προεδρείου, η παράταξή του ( Πρωτοβουλία για την Ανατροπή), άλλαξε άποψη και δεν θέλει να συμμετέχει εφεξής σε θέση ευθύνης. Συγκεκριμένα γράφει στη σχετική ανακοίνωσή της “αποφασίσαμε να μην μην αναλάβουμε εκ νέου κάποια θέση στο προεδρείο του Δ.Σ. Υπάρχουν, άλλωστε παρατάξεις οι οποίες έχουν πάρει περισσότερες ψήφους από εμάς στις τελευταίες εκλογές και δεν έχουν ακόμα αναλάβει τις ευθύνες που τους αναλογούν. “
Με λίγα λόγια το επόμενο διάστημα το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα παίζει το παιχνίδι …”πάρε τον παπά”,  ή, αλλιώς: να προκαλέσουμε μια διοικητική κρίση και μια “στάση πληρωμών” και να τη χρεώσουμε στους όποιους “άλλους”.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου