Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

... στα απόνερα της "Ελευθεροτυπίας" γίνονται πράγματα ...


*
zoornalistas
***
*
Nέα ηλεκτρονική εφημερίδα
με την υπογραφή (και) συντακτών
της παλιάς Ελευθεροτυπίας


 «Πάγωσε» προς το παρόν
η εκδοτική προσπάθεια των συντακτών της Κολοκοτρώνη

Ένα ακόμη φύλλο ετοιμάζεται από τη συντακτική επιτροπή της Μίνωος μετά από την απόφαση της γενικής συνέλευσης της Δευτέρας, 2 Ιουλίου. Η επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει στην έκδοση ενός ακόμη φύλλου (το 4ο) με το όνομα «Ελευθεροτυπία - απεργιακή έκδοση των εργαζομένων» που θα κυκλοφορήσει αυτό το Σάββατο 7 Ιουλίου.
***
Την ίδια ώρα προχωρά με εντατικούς ρυθμούς η διαδικτυακή προσπάθεια στην οποία συμμετέχουν και βάζουν την... υπογραφή τους (και) εργαζόμενοι της παλιάς Ελευθεροτυπίας. Δεν θα πρόκειται για ένα ακόμη σάιτ αλλά για μια κανονική εφημερίδα σε ηλεκτρονική μορφή που θα διατίθεται αποκλειστικά μέσω Ιντερνετ.
***
Στο μεταξύ φαίνεται να έχουν «παγώσει» οι προσπάθειες των περίπου 60 συντακτών της Ελευθεροτυπίας, να προχωρήσουν στην έκδοση μιας νέας εφημερίδας. Είχαν γίνει προσπάθειες ώστε το νέο φύλλο (τα γραφεία του, όπως έχουμε ξαναγράψει, στεγάζονται στο ιστορικό κτίριο της Κολοκοτρώνη) να κυκλοφορήσει στα περίπτερα πριν από τις 17 Ιουνίου, για να προλάβουν τις εκλογές αλλά το εγχείρημα απέτυχε. Τώρα όλα δείχνουν ότι η έκδοση θα πάει πιο πίσω, πιθανόν τον Σεπτέμβριο, καθώς γίνεται και προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων.

***
σχόλιο της "Ανασυγκρότησης"
... σύμφωνα με πληροφορίες της "Α", σοβαρός λόγος καθυστέρησης της έκδοσης εφημερίδας - από συντάκτες και τεχνικούς της παλιάς "Ελευθεροτυπίας", με γραφεία στην Κολοκοτρώνη - είναι και η μη αποδέσμευση ακόμη αριθμού εργαζομένων από τη Χ.Κ. Τεγόπουλος, που είναι συμμέτοχοι στο εγχείρημα. - όπως έγινε γνωστό το λογιστήριο της εταιρείας υπολειτουργεί, στην καλύτερη περίπτωση ...
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου