Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

... "δένουν" Ίριδα με Άργος και Ευρώπη ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Επιθετική πολιτική και συγχώνευση για αύξηση του τζίρου

Μέτοχοι σε " Ίριδα"
"Άργος" - "Ευρώπη"


Διαβάζουμε στο secret/παραπολιτικά ότι οι ισχυροί του Τύπου (Στ. Ψυχάρης, Γ. Μπόμπολας) ξεκίνησαν και συζήτηση με θέμα το μέλλον της εκτυπωτικής μονάδας "Ίρις Εκδοτική".

Έχοντας ως δεδομένο τη μείωση των τζίρων από τις εκτυπώσεις, οι Ψυχάρης και Μπόμπολας να αναζητούν τρόπους για να διατηρήσουν ζωντανή και τη συγκεκριμένη επιχείρηση. Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο, εκτός από την προσπάθεια για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στο μαγαζί, εσχάτως έχει πέσει και η ιδέα της επιθετικής πολιτικής έναντι του ανταγωνισμού.

Το μεγάλο πρόβλημα για την "Ίριδα" έχει να κάνει με τις υποχρεώσεις που έχουν έναντι της επιχείρησης ΔΟΛ και "Πήγασος", οι οποίες αγγίζουν τα 20 εκατ. ευρώ. Πέραν, όμως, του επενδυτή, οι Μπόμπολας και Ψυχάρης φαίνεται να εξετάζουν και το ενδεχόμενο να μπουν ως μέτοχοι στην "Ίριδα" τα δύο πρακτορεία διανομής. Μια τέτοια κίνηση θα ήταν ακόμα πιο εύκολη στην περίπτωση που προχωρούσε η συγχώνευση "Άργους" και "Ευρώπης".

Το "δέσιμο" της εκτυπωτικής μονάδας των εκδοτών με τα πρακτορεία που ελέγχουν οι ίδιοι εκτιμάται ότι θα έδινε μια δυναμική και στους δύο κλάδους, ενώ θα βοηθούσε σημαντικά στην ενίσχυση του κύκλου εργασιών της "Ίριδας".
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου