Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

... "Real", ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, επίδομα τέκνων κ.λπ. ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Με αφορμή ένα δημοσίευμα
στη "Real"
για το επίδομα τέκνων

της Αγγελικής Κώττη


Τετρακόσιες ασφαλισμένες στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ κλήθηκαν να επιστρέψουν ποσά που τους είχαν χορηγηθεί ως επιδόματα τέκνων, διότι τους δίνονταν και αφού τα τέκνα είχαν ενηλικιωθεί.


Πρώτον, αυτό αποτελεί σοβαρό σφάλμα του Ταμείου, διότι ο εργαζόμενος συνήθως δεν ξέρει ή δεν προσέχει τι εισπράττει. Το άλλο Ταμείο μας, δηλαδή ο ΕΔΟΕΑΠ, μόλις το παιδί έκλεινε τα 21 σε ενημέρωνε και σταματούσε οποιαδήποτε παροχή. Το ΙΚΑ ζητά διάφορα έγγραφα, αν το παιδί σπουδάζει, για να δίνει τα χρήματα, και πάντοτε μέχρι μια συγκεκριμένη ηλικία. Μετά σταματά.

Το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ δεν το έκανε ποτέ. Ας πούμε λοιπόν, ότι μία δεν το πρόσεξε. Το ότι δεν το πρόσεξαν 400, λέει ότι αλλού είναι το λάθος. Και ότι πρέπει να διερευνηθεί.

Ξαφνικά, ξύπνησε μια μέρα και χωρίς να ενημερώσει ΟΛΟΥΣ τους ασφαλισμένους ότι έγινε σοβαρό λάθος από τη διοίκηση ή από υπαλλήλους του, ζήτησε τα ποσά πίσω από εκείνες στις οποίες τα είχε δώσει. Κλήθηκαν λοιπόν να πληρώσουν χιλιάδες και χιλιάδες ευρώ.

Ως εδώ καλώς. Δηλαδή, εφόσον τα εισέπραξαν χωρίς να έχουν το δικαίωμα, πρέπει να τα επιστρέψουν. Εστω και αν οι ίδιες δεν έφταιγαν. Εστω και αν ζούμε σε καιρούς με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες. Ομως: Το Ταμείο δεν έχει τις δικές του ευθύνες; Ποιος θα ελέγξει τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν; Θα ληφθούν μέτρα;

Δεύτερον: ανάμεσα σε αυτές τις 400 ασφαλισμένες είναι και η Λίνα Αλεξίου, μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Σήμερα η Real News τις κρέμασε στα μανταλάκια. Οπως βλέπω στο πρωτοσέλιδο, ξεχωρίζει την περίπτωσή τους, επειδή, βεβαίως, η κ. Αλεξίου είναι στο ΕΣΡ και η κ. Κωνσταντοπούλου στη Βουλή.

Επειδή δεν έχω σκοπό να την αγοράσω, ρώτησα τον κ. Χατζηνικολάου στο TWITTER αν γράφει κάπου στο ρεπορτάζ του ότι το αυτό συνέβη συνολικά για 400 γυναίκες και επομένως η κ. Αλεξίου δεν είναι η μόνη. Δεν έλαβα απάντηση.

Θεωρώ πως όλα αυτά πρέπει να διευκρινιστούν.

Η αλήθεια είναι αυτή και επειδή γνωριζόμαστε πολύ καλά εδώ μέσα, διευκρινίζω κι εγώ:

- είναι πασίγνωστο ότι ιδεολογικά με καλύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ, μην κάνετε τον κόπο να το επαναλάβετε.

- με την κυρία Λίνα Αλεξίου έχω πει μια φορά "χαίρω πολύ" σε κάποια γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ ή του ΕΔΟΕΑΠ - δεν θυμάμαι.

- την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου ουδέποτε την έχω συναντήσει.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

5 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό το κείμενο αλλά πάλι ο διαβολάκος έκανε το θαύμα του: Για ξαναδείτε τον τίτλο!!! Στο «Πρώτο Θέμα»::::::

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ανώνυμος 6:37 - ... κοίταζα το σχόλιο και το κείμενο πάνω από 10 λεπτά και απορούσα γιατί το έγραψες ... έπαιρνα όρκο ότι επρόκειτο για το "Πρώτο Θέμα" ... για τέτοια αντίληψη μιλάμε ... σε κάθε περίπτωση σ' ευχαριστώ πολύ ... Υ.Γ.: ... τέτοια "πατάτα" είναι η δεύτερη φορά που κάνω ... η πρώτη ήταν στην πρώτη σελίδα στο "Βήμα" το 1992 ... έκανα τον Μητσοτάκη να παίρνει σε κάποια μέτρηση 01 αντί 10% ... καταλαβαίνεις ...

      Διαγραφή
  2. Διορθώστε και τις Ετικέτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο διάολος και τα ποδάρια του... Συμβαίνουν αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή