Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στη Βουλή, τα νέα
πρόσωπα σε ΕΡΤ και ΕΕΤΤ

Αυτήν την Τρίτη, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, θα συζητηθούν οι προτάσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά για την ΕΡΤ και την ΕΕΤΤ. Στην ΕΡΤ, ο Χρήστος Λεοντής προτείνεται για τη θέση του προέδρου, στη θέση του Διονύση Τσακνή, και η Κατερίνα Τσατσαρώνη, ως μέλος του ΔΣ, στη θέση του Μιχάλη Γρηγορίου.
---
Ορκωτοί ελεγκτές 
για τις κυκλοφορίες των εφημερίδων

Τον ορισμό ορκωτών ελεγκτών για τα δελτία κυκλοφορίας του πρακτορείου διανομής «Άργος» ζητάει με επιστολή της η Καθημερινές Εκδόσεις ΑΕ («Καθημερινή»). Η εκδοτική εταιρεία ζητάει «πριν τη δημοσίευση» των δελτίων κυκλοφορίας «να ελέγχονται και να πιστοποιούνται κάθε εβδομάδα από εταιρεία ορκωτών ελεγκτών – λογιστών, η οποία θα έχει πρόσβαση σε όλο το μηχανογραφικό σύστημα και θα διασταυρώνει κάθε στοιχείο που είναι απαραίτητο για την κατάρτιση του επίσημου δελτίου».
---
Το "Όχι" του Δ. Μάρη σε τηλεοπτική άδεια

Διαψεύστηκαν όσοι περίμεναν από τον Δημήτρη Μάρη να διεκδικήσει μία από τις τηλεοπτικές άδειες. Μπορεί να ασκήθηκαν πιέσεις για να κατέβει αλλά είχε αρνηθεί με πειστικά επιχειρήματα, εξηγώντας τη θέση του. Η απόφαση ελήφθη σχεδόν την τελευταία στιγμή. Όμως, δεν προχώρησε ούτε σε διάψευση των δημοσιευμάτων, με αποτέλεσμα να αποπροσανατολιστούν όσοι έκαναν σχεδιασμό για το αν θα υπάρχουν περισσότεροι από επτά ενδιαφερόμενοι, οπότε και θα γινόταν δημοπρασία των αδειών.
Επίσης, δεν κατέβηκαν στον διαγωνισμό, παρά τη φημολογία περί του αντιθέτου, η Cosmote TV και η Nova. Η Forthnet είχε εξετάσει το ενδεχόμενο αυτό το 2016 και το είχε απορρίψει, σε αντίθεση με την Cosmote.
---
Επένδυσε στη θεματική άδεια
του Μακεδονία TV ο όμιλος Κυριακού

Προνόησε ο Όμιλος Κυριακού από πέρυσι και έσπευσε, αναλύοντας σωστά τη νομοθεσία, να ζητήσει από το ΕΣΡ αλλαγή της κατηγοριοποίησης από το ΕΣΡ, από εθνικής εμβέλειας γενικής στόχευσης σε πανελλαδικό θεματικό τηλεοπτικό σταθμό. Αποτέλεσμα της κίνησης αυτής είναι το Μακεδονία TV να συνεχίζει να εκπέμπει κανονικά σε όλη τη χώρα, χωρίς να είναι υποχρεωμένο να διακόψει το σήμα, και να προετοιμάζεται για την επόμενη προκήρυξη των θεματικών αδειών.
---
Εκτός εθνικών αδειών
το ΑΡΤ TV του Γ. Καρατζαφέρη

Οριστικά εκτός αδειοδοτικής διαδικασίας το ΑΡΤ TV του Γιώργου Καρατζαφέρη. Ο σταθμός, που είχε καταθέσει αίτηση το 2016 και κόπηκε στον πρώτο έλεγχο καθώς δεν είχε υποβάλει το απαιτούμενο παράβολο, δεν κατέβηκε στον διαγωνισμό της περασμένης Πέμπτης. Κατόπιν αυτού, από τη στιγμή που δεν είχε ζητήσει την αλλαγή της κατάταξής του, από εθνικής εμβέλειας σε περιφερειακό ή θεματικό, έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει να εκπέμπει ως τις 27 Φεβρουαρίου και το ΕΣΡ καλείται να πάρει την απόφαση διακοπής της λειτουργίας του.
---
Μετατίθεται για την Τρίτη
η αποσφράγιση των φακέλων
των τηλεοπτικών σταθμών

Νέα αλλαγή έναρξης του χρόνου αποσφράγισης των φακέλων υποψηφιότητας – Προκήρυξη 1/2017: ανακοινώνεται ότι, λόγω της νέας εξαγγελθείσας απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς την Δευτέρα 15/1/2018, η αποσφράγιση των φακέλων υποψηφιότητας μετατίθεται για την Τρίτη 16/1/2018 και ώρα 9:00 π.μ.
---
Μπροστά ο Real FM

Στην πρώτη θέση ο Real FM με 139 αστάθμιστες απαντήσεις το διάστημα από 19-21/12/2017 έως και 5-8/1/2018, σύμφωνα με τη μέτρηση της Focus για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ. Δεύτερος ο Μελωδία με 117, τρίτος ο ΣΚΑΪ με 113 και ακολουθούν ο Ρυθμός με 103, ο RED με 99, ο Athens DJ με 97, ο Easy με 95, ο Sfera με 86, ο Δίεση με 80 και ο HIT με 79.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου