Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Απολύσεις στην Alter Ego

Τρεις απολύσεις χθες σήμερα στα sites της Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη. Σε "Βήμα", "Nέα" και in.gr.
---
Εργαζόμενους και μετόχους του Mega
στο υπ. Εργασίας κάλεσε ο Νεφελούδης

…μέσα από την «Πρώτη είδηση», για να συζητήσουν για τα δεδουλευμένα

Κάλεσε τους εργαζόμενους και τους μετόχους του Mega στο υπουργείο Εργασίας, την Τρίτη, 10.30, να συζητήσουν για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Αν δεν εμφανιστούν, θα ενεργοποιηθεί το ΣΕΠΕ, ενώ με τον τελευταίο νόμο 4488 η κυβέρνηση έχει ρυθμίσει και αυτό με την αυστηροποίηση του πλαισίου σε σχέση με εργοδότες που δεν πληρώνουν, «υπάρχει τεράστια βλαπτική μεταβολή διότι έχουμε μη πληρωμή δεδουλευμένων αποδοχών».
---
Αυξημένα κατά 30%
τα συνολικά καθαρά κέρδη
των βιομηχανικών επιχειρήσεων

Πανελλαδική έρευνα των NEW TIMES σε 1.100 εκ των σημαντικότερων βιομηχανικών και παραγωγικών επιχειρήσεων της χώρας

Κερδοφόρο το 71,3% των επιχειρήσεων. Στη “σκοτεινή πλευρά” βρέθηκε το 28,7% των εταιρειών του δείγματος

Αυξημένα κατά 35% εμφανίζονται τα καθαρά κέρδη 1.100 μεγάλων βιομηχανικών και παραγωγικών επιχειρήσεων της χώρας κατά την τελευταία τους δημοσιευμένη χρήση (2016). Η αύξηση είναι πολύ μεγαλύτερη αν στα αποτελέσματα συμπεριληφθούν και αυτά των Ελληνικών Πετρελαίων και της ΔΕΗ που επηρεάζουν αισθητά την συνολική εικόνα. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της πανελλαδικής έρευνας που διενεργούν οι NEW TIMES (και στην οποία συμπεριλαμβάνονται και τα ΕΛΠΕ και Η ΔΕΗ), 1.100 μεγάλες βιομηχανικές και παραγωγικές επιχειρήσεις της χώρας (...)

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ
---
Εμμονική δημοσιογραφία κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ήσσονος σημασίας θέμα, παρά το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα χρόνια της κρίσης η κυβερνητική πλειοψηφία αυξάνεται, αντί να μειώνεται με αφορμή την ψήφιση ενός ακόμη πολυνομοσχεδίου! Ο λόγος για την προσχώρηση της ανεξάρτητης Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τα επίθετα «γραφική» με τα οποία τη συνοδεύουν στις αναλύσεις τους δημοσιογράφοι που έχουν αναλάβει να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση με εμμονή ψυχασθενούς, προσπαθώντας κάθε φορά να καταδείξουν ότι η τριετία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πιο καταστροφική από συστάσεως του ελληνικού κράτους!

Ενδεικτικό λοιπόν αυτής της εμμονής και της εμπάθειας απέναντι σε κάθε τι που κάνει η κυβέρνηση το σχόλιο δημοσιογράφου των ΝΕΩΝ που κάνει λόγο για γραφικότητες με αφορμή την προσχώρηση της βουλευτού που προέρχεται από την Ενωση Κεντρώων στον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα όμως περνά ασχολίαστο το γεγονός ότι ένας ακόμη βουλευτής του ίδιου κόμματος ο Γιώργος Καρράς προσχώρησε στο Κίνημα Αλλαγής της Φώφης! Προφανώς όμως οι βουλευτές του Λεβέντη που πάνε στη Φώφη είναι sui generis και στου Αλέξη γραφικοί!
---
Mega:
Τρίποντο, δίποντο
ή η μπάλα στην εξέδρα;

Αποφάσεις για το Mega δεν έχουν ληφθεί ακόμη. Το σίγουρο είναι πως έχει γίνει το πρόβλημα αντιληπτό και περιγράφεται με όρους ποδοσφαίρου. Χθες το πρωί γράψαμε πως “το παιχνίδι ακόμη παίζεται στο Mega” και το απόγευμα στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο κανάλι, ο Βαγγέλης Μαρινάκης φέρεται να είπε […]

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου