Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Απλήρωτοι MEGA

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και συνάντηση με τον Νίκο Παππά θα ζητήσουν οι εργαζόμενοι του MEGA

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του MEGA είναι προγραμματισμένη για αύριο το πρωί έξω από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Οι εργαζόμενοι του καναλιού έχουν σκοπό να ζητήσουν να δουν τον υπουργό Νίκο Παππά, προκειμένου να του εκθέσουν τα αιτήματά τους, καθώς επίσης να ζητήσουν από την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να διασφαλίσει τα δεδουλευμένα τους και να αρθεί το αδιέξοδο.
---
Κανάλι για τα reality games

Στο δεύτερο κύμα αδειοδότησης σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα του Μακεδονία TV, ενώ και ο ΣΚΑΪ έχει σχέδια για θεματική άδεια και ήδη συνεργάζεται με το Action TV. Το προηγούμενο σχέδιο ήταν για ενημερωτικό κανάλι, τώρα όμως μπορεί να γίνει… ανάποδα και το κερδοφόρο πρόγραμμα των reality games, ενδεχομένως και με κάποιον συνέταιρο, να αποκτήσει τη δεύτερη άδεια για τον Όμιλο. Ενδιαφέρον μπορεί να εκδηλωθεί και από φορείς της συνδρομητικής τηλεόρασης (Cosmote), καθώς πλέον με τον νόμο 4506/2017 έχει αρθεί το εμπόδιο που είχε βάλει η κυβέρνηση Σημίτη για συμμετοχή στην ελεύθερη τηλεόραση. Ενδιαφέρον μπορεί να υπάρξει και από άλλα δίκτυα (FOX) αλλά και από έλληνες παίκτες.
---
Διημερίδα: «Η στήριξη εφημερίδων
και περιοδικών στην εποχή της κρίσης»

«Η στήριξη εφημερίδων και περιοδικών στην εποχή της κρίσης», είναι το θέμα της Διημερίδας, που οργανώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, την Πέμπτη και την Παρασκευή, 25 και 26 Ιανουαρίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Γ. Καράντζας», Ακαδημίας 20 (1ος όροφος).
---
Προς σύγκρουση για την ΑΕΠΙ

Προς σύγκρουση δημιουργών για την επόμενη μέρα στα πνευματικά δικαιώματα. Το ερώτημα είναι αν θα επικρατήσουν οι καλλιτέχνες που πιστεύουν ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας νέος φορέας, θέση που υποστηρίζει και η κυβέρνηση, ή θα πρέπει να εκκαθαριστεί η ΑΕΠΙ, να κεφαλαιοποιηθούν τα χρέη προς τους δημιουργούς και να απομακρυνθεί η οικογένεια Ξανθόπουλου.
---
Η σχέση Μαρινάκη - κυβέρνησης
αποθάρρυνε τον Βαρδινογιάννη

… στην υπόθεση του MEGA

Κοινή γραμμή ακολουθούν στην υπόθεση του MEGA, Βαρδινογιάννης – Μαρινάκης, αναφέρουν με κάθε ευκαιρία οι δυο πλευρές. Επειδή όμως οι ευκαιρίες έχουν εξαντληθεί και επειδή δεν υπάρχει καμία κινητικότητα γύρω από το θέμα, στην ουσία το επόμενο ορόσημο που θα κρίνει και την πορεία του καναλιού είναι η απόφαση του ΕΣΡ -περίπου σε ένα μήνα από τώρα- για το αν θα βγει ή όχι από την πρίζα, όπως ορίζει ο νόμος για τους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν αδειοδοτήθηκαν.

Την ίδια ώρα – σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες να προχωρήσουν οι μέτοχοι τις διαδικασίες για να χαρακτηριστεί ο σταθμός θεματικός και στη συνέχεια να διεκδικήσουν την αντίστοιχη άδεια, αφού τα νομικά προβλήματα παραμένουν τα ίδια, όπως και οι λόγοι για τους οποίους δεν διεκδίκησαν τη μια από τις επτά τηλεοπτικές άδειες.

Ανεξάρτητα όμως από τα παραπάνω, όπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν, με δεδομένο ότι η θερμοκρασία στη σχέση Μαρινάκη – κυβέρνησης είναι υπό το μηδέν, από μόνο του το γεγονός αυτό αποτελεί αποθαρρυντικό παράγοντα για την πλευρά Βαρδινογιάννη να προχωρήσει στην ανασύσταση του καναλιού και να βρεθεί στη μέση μιας διαμάχης που έχει αποκτήσει προσωπικά χαρακτηριστικά!
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου