Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Καταδίκη του π. υπουργού της ΝΔ, Γ. Μιχελάκη, για χρηματισμό

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Εννέα μήνες φυλάκιση
και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων
στον Γιάννη Μιχελάκη για χρηματισμό


Κι όμως, η Βουλή είχε ψηφίσει "όχι" στην άρση ασυλίας του...

Σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών με αναστολή καταδικάστηκαν ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης και ο επιχειρηματίας Αναστάσιος Πάλλης. Το δικαστήριο τους έκρινε αμφότερους ένοχους, τον πρώτο για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας και τον δεύτερο γι’ αυτό της ενεργητικής.

Παράλληλα τους επιβλήθηκε ποινή στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων τους για έναν χρόνο, ενώ τους επιβλήθηκε παρεπόμενη χρηματική ποινή ύψους 3.500 ευρώ στον καθένα. Και στους δύο κατηγορούμενους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, πράγμα που είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας της έδρας μόνο όμως για τον Γιάννη Μιχελάκη.

Ο Γιάννης Μιχελάκης, όπως είχε αποκαλύψει με διαδοχικά ρεπορτάζ του το περιοδικό Hot Doc και το koutipandoras.gr, κατηγορείτο ότι έλαβε χρήματα από το υπόδικο Αναστάσιο Πάλλη ο οποίος είχε υπάρξει και μέτοχος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», προκειμένου να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο, καταθέτοντας ερώτηση υπέρ των συμφερόντων του. Ο Γιάννης Μιχελάκης εμφανίζεται να είχε εισπράξει το ποσό των 7.000 ευρώ (...)

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΩ
---
---
*

2 σχόλια:

  1. Για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού αμάρτησε ο άνθρωπος πολιτικός-δημοσιογράφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΣΚΑΪ πάντως δεν είπε κουβέντα, ούτε καν στο segment "Καλή είδηση της ημέρας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή