Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στο 1 ευρώ ο ημερήσιος “Ριζοσπάστης”

Μειώνει την τιμή του ο “Ριζοσπάστης”. Από την πρώτη Φεβρουαρίου η ημερήσια έκδοση του φύλλου θα πωλείται προς 1 ευρώ, ενώ προηγήθηκε η συγχώνευση της σαββατιάτικης με την κυριακάτικη έκδοση. Πλέον το ΚΚΕ, μετά και την πώληση του ραδιοφωνικού και του τηλεοπτικού σταθμού του 902 έχει ως φωνή έκφρασης το “Ριζοσπάστη” και το site, www.902.gr .
---
Ραδιοφωνικό σταθμό
για το εθνικό οδικό δίκτυο από την ΕΡΑ

Σχέδιο για τη δημιουργία ραδιοφωνικού σταθμού εθνικών οδών επεξεργάζεται η ΕΡΤ, που θα μεταδίδει πληροφορίες για την κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο. Είναι μια από τις νέες ραδιοφωνικές υπηρεσίες που σχεδιάζονται στο Ραδιομέγαρο εν όψει της μετάβασης στην ψηφιακή ραδιοφωνική εποχή.
---
Η σύμβαση Focus-Παντείου
για τον έλεγχο της ραδιοφωνικής μέτρησης

Σύμβαση με το Πάντειο Πανεπιστήμιο υπέγραψε η ΕΙΙΡΑ. Αντικείμενό της, ο έλεγχος της ποιότητας της μέτρησης ραδιοφωνικής ακροαματικότητας που διενεργεί στην Αττική. Η σύμβαση υπεγράφη στις 2 Οκτωβρίου 2017 και έχει ισχύ από 11/9/2017 έως 10/9/2018, με δυνατότητα ανανέωσης για ένα έτος μονομερώς από την ΕΙΙΡΑ.

Τον ρόλο του ελεγκτή συμβούλου της ΕΙΙΡΑ θα έχει ο καθηγητής Γιώργος Πετράκος. Η αμοιβή ορίστηκε στα 9.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ ανά ημερολογιακό τρίμηνο, με επιπλέον αμοιβή 1.500 ευρώ αν η έρευνα αξιολόγησης επεκταθεί και στους κατόχους κινητών τηλεφώνων. Η σύμβαση προβλέπει και τη σύνταξη των προδιαγραφών σε περίπτωση νέας προκήρυξης για τη μέτρηση της ραδιοφωνικής ακροαματικότητας.
---
Έρχεται σύγκρουση
Cosmote TV-Nova για την Premier League

Η επόμενη μεγάλη αναμέτρηση Cosmote – Nova είναι για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του αγγλικού πρωταθλήματος εντός του επόμενου διμήνου. Στην αναμέτρηση για τους αγώνες του ισπανικού πρωταθλήματος της τριετίας 2018-2021 νικήτρια βγήκε διαφημιστική εταιρεία, η οποία στη συνέχεια θα πουλήσει τα δικαιώματα στην Cosmote TV. Χρειάστηκαν δύο γύροι προσφορών για να υπάρξει αποτέλεσμα υπέρ της διαφημιστικής εταιρείας. Θα ακολουθήσει τον Φεβρουάριο η διεκδίκηση του ιταλικού πρωταθλήματος από τους δύο φορείς συνδρομητικής τηλεόρασης και στη συνέχεια η μεγάλη μάχη για το αγγλικό. Ήδη η Cosmote TV ανανέωσε για τρία χρόνια τη σύμβαση με την TEAM, αποκτώντας την αποκλειστική μετάδοση των αγώνων του Champions League και του Europa League.
---
Πόρισμα – φωτιά: Οικονομικά
"φάλτσα" 40,9 εκατ. ευρώ στην ΑΕΠΙ

Απίστευτα “φάλτσα” και παραφωνίες προκύπτουν από τον διαχειριστικό έλεγχο για τα πεπραγμένα εντός της ΑΕΠΙ, που “πέτυχε” τα αρνητικά κεφάλαια ύψους 19,9 εκ. ευρώ της τριετίας 2011-2014 να τα….διπλασιάσει, με τους ελεγκτές της Ernst & Young στο νέο τους πόρισμα για τη διετία 2015-2016 να εκτιμούν πως η “χασούρα” αγγίζει τα 40,9 εκ. ευρώ. Μια αύξηση κεφαλαίου που δεν έγινε ποτέ, κερδοφόρες συνδεδεμένες εταιρείες των μελών του Δ.Σ την ώρα που ΑΕΠΙ “βυθιζόταν”, μισθοί των ιδίων που ακούμπησαν τα 3 εκ. ευρώ, οφειλές σε ξένους φορείς και αδιανέμητα δικαιώματα ύψους 45,8 εκ. ευρώ περιγράφονται γλαφυρά στο πόρισμα “φωτιά”, που αποκαλύπτει σήμερα το “Έθνος της Κυριακής”.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο http://news247.gr/

---
Αποχώρησε από
τον "Φιλελεύθερο" ο Χειμωνάς

«Οποιος πάει κόντρα στα συλλαλητήρια τον τρώει η μαρμάγκα» σχολίασε

Τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό και η στάση της ΝΔ ήταν η αιτία να διαφωνήσει ο Θανάσης Χειμωνάς με το liberal του Μαυρίδη και να διακόψει τη συνεργασία του.

Από εχθές τη θέση του στο liberal κάλυψε ο Δημήτρης Καμπουράκης.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου