Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Μπάχαλο στη ΝΔ για «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ»

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Από τον αμίλητο Καραμανλή
με τις βαριές ευθύνες για την κρίση,
στον ζαλισμένο Κυριάκο με το Μακεδονικό


Ο ένας βγάζει τον Καραμανλή στη σέντρα και του ρίχνει το ανάθεμα και ο άλλος τον βλέπει έτοιμο να αναλάβει αν ο Κυριακός κλατάρει!

Ο λόγος για τον Γιώργο Παπαχρήστο των ΝΕΩΝ που κατηγορεί για «κρυφτούλι» τον πρώην πρωθυπουργό και αποκαλύπτει τις βαριές ευθύνες του στην ελληνική κρίση… Και για τον «Βηματοδότη» ο οποίος αντίθετα τον εμφανίζει ετοιμοπόλεμο για να διεκδικήσει την εξουσία! Για την ακρίβεια δεν τον εμφανίζει ο δημοσιογράφος ετοιμοπόλεμο, αλλά τα σενάρια που διακινούνται στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Συγκεκριμένα γράφει ο δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ: «Η “παπάτζα” δεν μιλάω επωνύμως, αλλά μιλάω μέσω τρίτων, ας τελειώσει κάποτε. Εγώ ξέρω πως βλέπει κόσμο, και λέει διάφορα», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει «Πολιτικοί και δημοσιογράφοι περνούν καθημερινά από το γραφείο του στην Παναγή Κυριακού, κοντά στην αμερικανική πρεσβεία… Έχει σχεδόν οκτώμισι χρόνια που υποδύεται τον αμίλητο ηγεμόνα της Δεξιάς. Κατάντησε ανέκδοτο πια η ιστορία “ο Καραμανλής διαμηνύει μέσω των συνεργατών του”, ενώ ο ίδιος είναι που μιλάει αλλά ζητάει να μη βάλουν το όνομα»!

Αυτά γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στα «ΝΕΑ» με αφορμή τη διάψευση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στο δημοσίευμα της Κυριακάτικης «Ελευθερίας του Τύπου».

Σε άλλο σημείο όμως, ο Γιώργος Παπαχρήστος αποκαλύπτει ένα διάλογο του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με Σαμαρά και Βενιζέλο, από τον οποίο προκύπτουν οι βαριές ευθύνες του Καραμανλή στην κρίση που βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια: «Συνέβη προ 4ετίας. Επισκέπτεται την Αθήνα ο πρόεδρος Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς από κοινού με τον πρόεδρο Βαγγέλη Βενιζέλο αποφασίζουν να του κάνουν το τραπέζι με θέα την Ακρόπολη. Στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου King’s George στην πλατεία Συντάγματος. Προσκαλούν και τον επίτροπο Αβραμόπουλο για να υπάρχει στο τραπέζι μια κάποια ευρωπαϊκή αύρα» και ακολουθεί η βόμβα όπως αφηγείται ο δημοσιογράφος, «Οι δικοί μας αρχίζουν να ρίχνουν διάφορα “τροχιοδεικτικά”, αλλά ο πρόεδρος Γιούνκερ είναι κάθετος: Ο Καραμανλής, αυτός ευθύνεται. Τον είχαμε προειδοποιήσει ήδη από το 2007 ότι η χώρα σας κινδυνεύει. Κέρδισε τις εκλογές, με τη δέσμευση σε εμάς ότι θα πάρει μέτρα. Δεν έλαβε κανένα μέτρο. Τον προειδοποιήσαμε και άλλες φορές, με αποκορύφωμα την επιστολή του Απριλίου του 2009. Δεν έκανε τίποτε. Όσες φορές ήρθε στα συμβούλια, όλο ψεύτικα στοιχεία παρουσίαζε. Και το ίδιο και οι υπουργοί του. Αυτός έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη».

Αυτά λοιπόν αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ.

Την ίδια ώρα ο «Βηματοδότης» στην ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος» γράφει με αφορμή την εκδήλωση στη μνήμη του πρώην υπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη στο Μέγαρο Μουσικής: «Ήταν έντονη η παρουσία καραμανλικών βουλευτών και στελεχών… Εκεί ήταν και ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής, χαμογελαστός, αλλά αμίλητος, ικανοποιώντας πολλά αιτήματα για σέλφι μαζί του. Και τα αιτήματα για μια φωτογραφία με τον Καραμανλή ήταν πολλά, τόσα που δεν προλάβαινε να τα ικανοποιήσει όλα» για να συνεχίσει ο δημοσιογράφος του «Βήματος», «Προτού σας αποκαλύψω τι έλεγαν, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, με αφήγηση ενός από τους συμμετάσχοντες στην εκδήλωση. Εδώ και καιρό, μου λέει, διακινείται ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο σε περίπτωση μη κατάκτησης της αυτοδυναμίας (ή ακόμη και νίκης) στις εκλογές από τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ, τότε είναι πολύ πιθανόν να κληθεί και πάλι ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος θα φέρει την ομόνοια, τη συνεργασία και κυρίως θα διεκδικήσει με δικούς του όρους την εξουσία. Το σενάριο αυτό όντως διακινείται σε πολιτικά αλλά και δημοσιογραφικά γραφεία, πλην όμως ουδείς βγαίνει είτε να το διαψεύσει είτε να το επιβεβαιώσει» και καταλήγει ο «Βηματοδότης», «Έτσι ρώτησα τον συνομιλητή μου εάν όντως ισχύει κάτι τέτοιο. Η απάντηση που μου έδωσε όντως με αιφνιδίασε, αφού είπε ότι ακόμη είναι νωρίς για τέτοιου είδους σενάρια, θα πρέπει πρώτα να ερωτηθεί και ο ίδιος ο Καραμανλής, επιμένοντας ωστόσο ότι δεν αλλάζει τόσο εύκολα μια ηγεσία (η οποία έχει εκλεγεί από τη βάση του κόμματος), αλλά θα εξαρτηθεί και από το ποσοστό διαφοράς που θα εισπράξει η ΝΔ στις εκλογές από το δεύτερο κόμμα, από το πόσους και ποιας εσωκομματικής κατεύθυνσης βουλευτές θα εκλέξει και βεβαίως προϋποθέτει παραίτηση της σημερινής ηγεσίας»!

Συμπέρασμα; Μπάχαλο στη ΝΔ! Οι μισοί επιρρίπτουν ευθύνες στον αμίλητο Καραμανλή ότι δεν έκανε τίποτα για να προλάβει τα χειρότερα… Και οι άλλοι μισοί βλέπουν στο πρόσωπό του τον σωτήρα!

Στη μέση ο Κυριάκος ζαλισμένος με το Μακεδονικό να πηγαίνει μία στο κέντρο και μία στα δεξιά, διχάζοντας τους υπόλοιπους για το αν τραβάει ή όχι το παιδί! Αφού σύμφωνα με τον «Βηματοδότη»: «Δεν έλειψαν οι υπερβολές στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, στην οποία ο Κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να ξεκαθαρίσει τη στάση του (και τη στάση του κόμματός του) για το Σκοπιανό, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση. Και οι υπερβολές που ακούστηκαν οφείλονταν κυρίως στο γεγονός ότι τα περισσότερα στελέχη, ακούγοντας τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς και να αναφέρεται τρεις φορές στον Κώστα Καραμανλή και μία φορά (χωρίς όμως να τον κατονομάσει) στον Αντώνη Σαμαρά, κατάλαβαν ότι το κόμμα τους μετακινείται από τη φιλελεύθερη (έστω κεντρώα) ιδεολογία στην παραδοσιακή δεξιά»!

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου