Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

2,3 εκατ. ευρώ για 550 απολυμένους των media

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Η Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στηρίζει την παροχή βοήθειας 2,3 εκατομμυρίων ευρώ για 550 απολυμένους εργαζόμενους στα ΜΜΕ στην Ελλάδα.

Τα χρήματα προορίζονται για την εκπαίδευση και καθοδήγηση 550 media εργαζόμενων που απολύθηκαν από τρεις μεγάλες εκδοτικές εταιρείες, με στόχο την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, θα χρηματοδοτηθεί σειρά μέτρων, σε συνεργασία με το European Globalisation Adjustment Fund (EGF), για τη παροχή επαγγελματικής καθοδήγησης, επανεκπαίδευσης, επιχειρηματικής συμβουλευτικής και επιδομάτων.

Οι δικαιούχοι προέρχονται από την Αττική, από τις εταιρείες ΔΟΛ, Εκδόσεις Έθνος και Πήγασος Εκδοτική. Όπως επισημαίνει η Επιτροπή, την περίοδο 2011-2017 σημειώθηκε μεγάλη πτώση στις πωλήσεις καθημερινών και περιοδικών εντύπων στην Ελλάδα. Οι πωλήσεις των εφημερίδων έπεσαν από 144 εκατ. αντίτυπα το 2011 σε 57 εκατ. το 2017 και οι πωλήσεις των περιοδικών από 60 εκατ. αντίτυπα σε 23 εκατ.

Για να τεθεί σε ισχύ, η οικονομική βοήθεια πρέπει να εγκριθεί και από την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις 29 Νοεμβρίου.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Οι κύριοι είχαν εκτύπωσεις
    Εκεί οι άνθρωποι να πεινάνε ακόμα καμία μεριμνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή