Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Στήνεται το ΕΡΤ Sports

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τη συζήτηση για τη λειτουργία του εξειδικευμένου αθλητικού καναλιού ERT Sports ξεκίνησε το ΔΣ της ΕΡΤ, λίγο πριν από τις παραιτήσεις του διευθύνοντος συμβούλου και του αναπληρωτή του. Με αυτήν την απόφαση δόθηκε εντολή στις γενικές διευθύνσεις να υποβάλλουν την τεχνική, οικονομική και προγραμματική μελέτη, καθώς και να δοθούν εισηγήσεις για τη στελέχωσή του. Το σήμα του καναλιού στο μεταξύ βγήκε το περασμένο Σάββατο στον αέρα στη θέση της ERT HD, μεταδίδοντας όμως απλά αγώνες. Το νέο εγχείρημα θα φέρει πλέον σε πέρας η νέα διοίκηση της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με όσα είπε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνεια της Βουλής ο πρώην πλέον διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Κωστόπουλος, για όλη την υλικοτεχνική υποδομή του αθλητικού καναλιού.

Σκέψεις για “ενοικιαζόμενους” τεχνικούς

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει κατατεθεί πρόταση στον αρμόδιο υφυπουργό Λευτέρη Κρέτσο, ώστε τη λειτουργία του καναλιού σε τεχνικό επίπεδο να αναλάβει ενοικιαζόμενο προσωπικό, μέσω ιδιωτικής εταιρείας, με το επιχείρημα πως έτσι θα βγει γρήγορα στον αέρα. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προκαλέσει σκληρή σύγκρουση εντός ΕΡΤ, καθώς ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταγγείλει αυτές τις πρακτικές. Το λογικό θα ήταν να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την κάλυψη των θέσεων αυτών. Υπάρχει άλλωστε απόφαση του Ευρωδικαστηρίου, που επιτρέπει πλέον να αποφεύγονται οι εργολαβικές εταιρείες από το Δημόσιο.
---
Τυπολογίες
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου