Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Σταχυολογώντας από δω και από κει...

*
Ανασυγκρότηση
***
*



*** Εξελίξεις θα υπάρξουν σύντομα στο «Πρώτο Θέμα». Σύμφωνα με πληροφορίες, επισπεύδεται η μεταβίβαση του ποσοστού του Θέμου Αναστασιάδη σε άλλους μετόχους. Ο Θέμος, που έχει μια σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του, βρίσκεται τους τελευταίους μήνες εκτός Ελλάδας.

*** Συνδικαλιστικές ανακατατάξεις στην ΕΣΗΕΑ, μέρος δεύτερον. Μετά την παραίτηση του Χρήστου Κυρίτση από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, δημοσιοποιήθηκε η ίδρυση της νέας συνδικαλιστικής παράταξης «Νέα ΕΣΗΕΑ», όπως είχε αποκαλύψει η στήλη. Επικεφαλής είναι τα πρώην μέλη της παράταξης της Μαρίας Αντωνιάδου «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι», Νίκος Καρούτζος, Χρήστος Μαζανίτης και Γιώργος Βότσκαρης, οι οποίοι και συγκρούστηκαν άγρια για το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ αλλά και το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ. Την ιδρυτική ανακοίνωση της «Νέας ΕΣΗΕΑ» υπογράφουν μόλις 20 δημοσιογράφοι, ενώ αναμένεται έντονο πολιτικό παρασκήνιο για το ποια από τις δύο παρατάξεις θα εξασφαλίσει την έγκριση του προέδρου Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη! Δεν είναι τυχαίο πως οι αποχωρήσαντες από τους «Ενωμένους Δημοσιογράφους» καταλογίζουν στη Μαρία Αντωνιάδου πως στηρίζει τον… ΣΥΡΙΖΑ επειδή υπάρχει η γνωστή συνδικαλιστική συμμαχία για το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ.

*** Παραμένει χωρίς ανταπόκριση το αίτημα του ΔΣ της ΕΡΤ και του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής προς το υπουργείο Οικονομικών για την προκήρυξη τουλάχιστον 200 θέσεων εργασίας στην ΕΡΤ. Τα κενά είναι στο τεχνικό προσωπικό και το ΔΣ ΤΗΣ ΕΡΤ πήρε την απόφαση για τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την «ανάθεση παροχής υπηρεσιών ηχοληψίας ραδιοφωνικών προγραμμάτων της ΕΡΤ ΑΕ». Η στάση του υπουργείου Οικονομικών παραμένει ανεξήγητη, καθώς η κυβέρνηση πανηγυρίζει πως πέτυχε, μετά την επιμονή του Παύλου Πολάκη, απόφαση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με την οποία απομακρύνονται από τα Νοσοκομεία και από όλο το Δημόσιο οι «εργολάβοι» που υπενοικιάζουν προσωπικό στο Δημόσιο.

*** Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 500 ευρώ σε ασφαλισμένους-μέλη του ΕΔΟΕΑΠ, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές τον Ιούλιο στην Αττική, αποφάσισε να διανείμει ο Οργανισμός. Δικαιούχοι είναι εν ενεργεία εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι (ή οι δικαιοδόχοι τους) και οι άνεργοι ασφαλισμένοι του Ταμείου με δηλωθείσα πρώτη κατοικία τους τις πληγείσες περιοχές. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν αίτηση προς τον Οργανισμό, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση της Πυροσβεστικής ή του δήμου, IBAN λογαριασμού και επιπλέον έντυπο Ε1 φορολογικού έτους 2017 περί διαμονής τους (μόνον στην περίπτωση που δεν είναι καταχωρισμένη η πληγείσα περιοχή ως κύρια κατοικία τους στον ΕΔΟΕΑΠ). Ο Οργανισμός θα κάνει δεκτές τις αιτήσεις έως και την 30ή Νοεμβρίου 2018.

*** Συνεργασίες, συνέδρια, συναντήσεις βρίσκονται στο καθημερινό πρόγραμμα του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ. Για τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου, όμως, που κάθε μέρα συσσωρεύονται, κανείς δεν λέει τίποτα. Παρεμπιπτόντως, εκείνη η κατάργηση του Τυποκτόνου νόμου θα γίνει ποτέ;

*** Νέα έντυπα σχεδιάζονται τον τελευταίο καιρό να κυκλοφορήσουν. Φαινόμενο συχνό όταν διανύουμε προεκλογικές περιόδους. Ακούγεται πως εκτός από τον Blue Sky, ο Νικηφόρος Κισσανδράκης εξετάζει το ενδεχόµενο να εκδώσει και κεντροδεξιά εφηµερίδα. 

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου