Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

ΕΤΙΤΑ κατά STAR (Καραβάτου - Κατσούλη - Κουτσελίνη)

*
Ένωση Τεχνικών
Ιδιωτικής Τηλεόρασης
Αττικής
***
*

Ανακοίνωση
(για την προχθεσινή απεργοσπασία)


Το Δ.Σ. της E.T.I.T.A καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την διοίκηση του STAR αλλά και τις εκπομπές ''στη φωλιά των Κου Κου'' (του κυρίου Κατσούλη και της κυρίας Καραβάτου) και ''Αλήθειες με τη Ζήνα'' (της κυρίας Κουτσελίνη) γιατί για άλλη μια φορά δεν σεβάστηκαν όλους τους συναδέλφους που δουλεύουν στα Μ.Μ.Ε. και έσπασαν την προχθεσινή 24ωρη απεργία βγάζοντας ζωντανά το πρόγραμμά τους. Σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους σταθμούς (ακόμα και τον ΣΚΑΪ) που δεν μετέδωσαν καμιά ζωντανή εκπομπή.

Η συνεχιζόμενη απαξίωση για τους αγώνες που δίνουν εκατοντάδες συνάδελφοι των Μ.Μ.Ε. και όχι μόνο, για δουλειά και αξιοπρέπεια, από όλους τους συντελεστές των εκπομπών αυτών έχει φτάσει πια στα όρια της προκλητικότητας. Αλλά αλήθεια γιατί να νοιαστούν για κανέναν άλλο συνάδελφο; Παίρνουν αυτοί τους παχυλούς μισθούς τους; Αν ναι, τότε όλα καλά! Κι ας υποφέρουν οι άνεργοι του χώρου και όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι καθημερινά. Φαίνεται πως αυτό δεν τους αφορά. Πιο σημαντικό γι αυτούς είναι να μην χάσουν κανένα λεπτό τηλεοπτικού αέρα παρά κάποιος άλλος τη δουλειά του ή μέρος του μισθού του.

Όσο για την διοίκηση του STAR - GREENPIXEL - ALTEBARAN - ALPHA - PLUS PRODUCTION - KONKAT - STAR INVESTMENT ομίλων, εταιρειών και λοιπών συναφών, έχουμε να πούμε μόνο τούτο. Όσα σχέδια κι αν κάνετε με τις συμπράξεις, συγχωνεύσεις, συγκατοικήσεις, ή και οτιδήποτε άλλο για να κοπούν θέσεις εργασίας ή να καταργήσετε εργασιακά δικαιώματα όπως η απεργία και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας εμάς θα μας βρίσκετε απέναντί σας. Και να είστε σίγουροι πως σύντομα θα έρθει η στιγμή που και συλλογικές ρυθμίσεις παντού θα εφαρμόσετε και οι απεργίες θέλετε δε θέλετε δε θα σπάνε.

Όπως και απέναντί σας θα βρείτε σύσσωμους τους εργαζόμενους τεχνικούς, όταν τα φαντάσματα που λέτε πως βλέπουμε εμείς τώρα όσον αφορά την συγχώνευση εργαζομένων (και όχι εταιρειών ή κερδών) του ALPHA και του STAR, βγουν αληθινά και αρχίζετε να απολύετε κόσμο. Κι ας το έχετε διαψεύσει επίσημα. Άλλωστε δεν θα είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που θα αυτοαναιρεθείτε. Σας περιμένουμε. Ο καιρός γαρ εγγύς.

Υ.Γ.:

Προς το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής:

Με τα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν στον τηλεοπτικό χώρο θα ενεργήσετε ως έχετε υποχρέωση ή θα εξακολουθήσετε να κάνετε τον τροχονόμο στις διαθέσεις των εργοδοτών με το να είστε απλοί θεατές στις κάκιστες συνθήκες που επικρατούν στο τηλεοπτικό γίγνεσθαι;

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου