Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Προσωπικό Πρακτορείων Τύπου - Απεργούμε στις 28 Νοέμβρη

*
Ένωση Προσωπικού
Πρακτορείων Εφημερίδων
Αθηνών
***
*

ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ



Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 10:30 πμ

Προσυγκέντρωση του Κλάδου στην πλ. Βάθη στις 10:00 πμ

Με τη συμμετοχή μας στην απεργία να στείλουμε απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδότες, ότι δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, τους μισθούς πείνας, την ανεργία.

Αυτή η ανάπτυξη δεν αφορά εμάς, τα δικαιώματά μας και τις ανάγκες μας. Είναι ανάπτυξη που μετριέται με τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων, των εκδοτών. Αυτή την ανάπτυξη τη ζήσαμε και τη ζούμε και στα πρακτορεία και αποτέλεσμά της μέχρι τώρα είναι οι 250 εργαζόμενοι της «Ευρώπης» στο δρόμο, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και οι μειωμένοι μισθοί που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην «Άργος», η μη καταβολή για πάνω από δύο χρόνια των επιδομάτων ασθενείας.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της διαμετρικά αντίθετης αντιμετώπισης από κυβέρνηση και δικαιοσύνη, της «Ευρώπης» , όπου οι εκδότες και ο μεγαλομέτοχος, παράτησαν την επιχείρηση χωρίς να δίνουν δεκάρα πουθενά, ενώ η αυστηρότητα όλη εξαντλήθηκε στην καθαρίστρια από τον Βόλο, που βρίσκεται στη φυλακή! Την ίδια στιγμή οι εκδότες κάνουν τις μπίζνες τους με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Οι εξελίξεις στο χώρο, με τους ανταγωνισμούς μεταξύ των εκδοτών, τα συμφέροντα που ο καθένας εκπροσωπεί, δείχνουν έντονα ότι η αντεργατική επίθεση δεν έχει τελειώσει και είναι ανάγκη η καλύτερη οργάνωση και συσπείρωση με το σωματείο, καθώς και η ετοιμότητα για άμεση απάντηση όταν χρειαστεί.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πανηγυρίζει που δεν κόβει τις συντάξεις που η ίδια νομοθέτησε! Αποκρύπτει όμως το γεγονός ότι οι συντάξεις έχουν ήδη μειωθεί και με τους δικούς της νόμους, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων. Δεν έχει καταργήσει κανέναν μνημονιακό νόμο κι ας κομπάζει ότι είμαστε στη «μεταμνημονιακή εποχή», ενώ ο προϋπολογισμός για το 2019, προβλέπει και νέα αύξηση 1 δις € στους φόρους για τα λαϊκά στρώματα, όπως και νέα μείωση στις δαπάνες για την Υγεία. Αυτή η κυβέρνηση ενεργοποίησε, προς μεγάλη ικανοποίηση της ΝΔ, το νόμο Βρούτση, που καταργεί τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις για τον κατώτερο μισθό, ο οποίος πλέον θα καθορίζεται από την κυβέρνηση με γνώμονα την ανταγωνιστικότητα, δηλαδή τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Σε ένα είναι συνεπής η κυβέρνηση και έχει πάρει τα εύσημα από τους συμμάχους της. Στην απρόσκοπτη καταβολή του 2% του ΑΕΠ, δηλαδή 4 δις €, στο ΝΑΤΟ, μετατρέποντας παράλληλα τη χώρα σε μια απέραντη νατοϊκή βάση.

Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, η ηγεσία της ΓΣΕΕ, αλλά και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, δεν έβλεπαν κανέναν λόγο για να κηρύξουν απεργία, όπως δεν έβλεπαν και όταν η κυβέρνηση καταργούσε ουσιαστικά με νόμο το δικαίωμα στην απεργία. Υποχρεώθηκαν όμως από τις εκατοντάδες αποφάσεις σωματείων, ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων, να ορίσουν απεργιακή κινητοποίηση, προσπαθώντας βέβαια παράλληλα να σπάσουν το ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων, «παίζοντας» με τις ημερομηνίες.

Δεν τους βγήκε όμως, γιατί οι εργαζόμενοι όλης της χώρας, στις 28 Νοέμβρη θα απεργήσουν μαζικά και αποφασιστικά, με το ταξικό κίνημα και με κεντρικό σύνθημα: ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!!!
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου