Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Σταχυολογώντας από δω και από κει...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


*** Φτωχότερη από σήμερα η ελληνική δημοσιογραφία θρηνεί την απώλεια του Ανδρέα Μπόμη, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή το βράδυ της Παρασκευής (9/11/2018) σε ηλικία 80 ετών. Ο Ανδρέας Μπόμης συνέδεσε το όνομά του με την  αθλητική δημοσιογραφία, όμως η συνεισφορά του στο δημοσιογραφικό λειτούργημα της χώρας ξεπερνά κατά πολύ τα στενά όρια του αθλητικού ρεπορτάζ, αφού η προσφορά του στο χώρο είναι τεράστια, η διαδρομή του μοναδική και η «κληρονομιά» που αφήνει πίσω του ανεκτίμητη.

*** Πολλά ονόματα έχουν αρχίσει να ακούγονται για την πλήρωση των θέσεων του Διευθύνοντος Συμβούλου και τις θέσεις δύο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ. Ανάμεσά τους και αυτά του σκηνοθέτη Τάσου Μπιρσίμ και του πρώην διευθυντή του ραδιοσταθμού Flash, Πάνου Κολιοπάνου.

*** Αλλα ονόματα που «παίζουν» για την ΕΡΤ είναι και του διευθυντή του ΒΗΜΑΤΟΣ, Αντώνη Καρακούση, του παλαίμαχου Γιάννη Τζαννετάκου ενώ ακούγεται και το όνομα του δημοσιογράφου Γιώργου Αυγερόπουλου.

*** Η ΕΤΙΤΑ καλεί τους εργαζόμενους των εταιρειών τηλεοπτικής παραγωγής που παράγουν έργο είτε για τα τηλεοπτικά κανάλια είτε για το διαδίκτυο να εγγραφούν στην Ένωση μετά την τροποποίηση του καταστατικού της. Η αλλαγή έγινε για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της μετάταξης εργαζομένων από το Star σε θυγατρική εταιρεία τηλεοπτικής παραγωγής στην οποία δεν ισχύει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Γεγονός είναι ότι οι εργαζόμενοι της θυγατρικής αυτής χρησιμοποιούνται σχεδόν καθημερινά πλέον για την κάλυψη ρεπορτάζ στον ενημερωτικό τομέα τόσο του Star όσο και του Alpha.

*** Πραγματικό αλαλούμ επικρατεί στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό του Δήμου Αθηναίων, μετά την τελευταία απόφαση της ΔΕΡΑ να προχωρήσει σε τροποποίηση των συμβάσεων αορίστου χρόνου σε μερικής απασχόλησης, σε μειώσεις αποδοχών και σε απολύσεις. Με αφορμή το έλλειμμα 150.000 ευρώ η διοίκηση της ΔΕΡΑ δηλώνει πως «δεν μπορεί να ζητήσει έκτακτη επιχορήγηση» από τον Δήμο της Αθήνας για να καλυφθεί το έλλειμμα, το οποίο γνώριζε ήδη από τον περασμένο Μάρτιο αλλά δεν έκανε απολύτως τίποτε για αυτό.

*** «Aγαπητός και αποτελεσματικός». Ετσι χαρακτηρίζουν οι συνάδελφοί του τον προϊστάμενο της διεύθυνσης στο Πρώτο Πρόγραμμα, Αλφόνσο Βιτάλη, ο οποίος έχει επωμιστεί και την ευθύνη στον ενημερωτικό τομέα (δελτία ειδήσεων, ενημερωτικές εκπομπές) για όλα τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ.

*** Τη δυνατότητα να αποκτήσει και κανονιστικές αρμοδιότητες ζήτησε από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής η ηγεσία του ΕΣΡ. Τα μέλη της Αρχής έχουν ζητήσει να αποκτήσουν τη δυνατότητα να συνδιαμορφώνουν το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των ραδιοφωνικών και των τηλεοπτικών σταθμών.

*** Οι «Πλανόδιες Μουσικές» επιστρέφουν στη Ελληνική Ραδιοφωνία. Από αυτή τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, καθημερινά στις 11 το πρωί, ο Κώστας Θωμαΐδης στο Δεύτερο Πρόγραμμα θα επιλέγει «μουσικές και τραγούδια που μας ενώνουν με τις ιστορίες τους σε έναν κοινό μύθο».

*** Επιμένει υβριδικά η ΕΡΤ και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ανάπτυξης Υβριδικών Υπηρεσιών Τηλεόρασης Hbbtv.org. Το ΔΣ της ΕΡΤ έλαβε απόφαση για την ανανέωση της ετήσιας συνδρομής.

*** Και η Πόπη Βάγγερ από τις παλιότερες και πιο γνωστές παραγωγούς της ΕΡΑ επιστρέφει μετά από 2,5 χρόνια στις καθημερινές εκπομπές, 3 με 4 το μεσημέρι. Από τη Δευτέρα και αυτή. 
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου