Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Τώρα το "Συνδικαλιστικό της Ασφάλειας" τραβάει και όπλο...

*
Συνδικάτο
Τύπου και Χάρτου
***
*

Ανακοίνωση - Καταγγελία


Σήμερα το πρωί, ημέρα Πανελλαδικής Απεργίας για τους Οικοδόμους, ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων στην Αθήνα, παρότι, από την αρχή οι συνδικαλιστές ενημέρωσαν για την ιδιότητά τους. Στη συνέχεια, κατέφθασαν στο χώρο κι άλλες αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ) και εγκλώβισαν τους συνδικαλιστές με πρόθεση να προχωρήσουν σε προσαγωγές. Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας οι συνάδελφοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το σημερινό περιστατικό δεν είναι τυχαίο. Είναι συνέχεια ενός επεξεργασμένου σχεδίου, με σκοπό την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των αγώνων τους. Χτες, είχαμε Εισαγγελείς και Πρωτοδίκες να ζητάνε στοιχεία και ενημέρωση από το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης για τις αρχαιρεσίες του, για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας, τους επικεφαλής των παρατάξεων. Πριν από λίγες μέρες, στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης αποκαλύφθηκε η παρουσία ασφαλίτη, που ήταν με συγκεκριμένη αποστολή από το "Συνδικαλιστικό" της Ασφάλειας».

Είναι φανερό ότι η υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων και σχεδιασμών πάει χέρι -χέρι με την ένταση των κατασταλτικών μέτρων απέναντι στα Συνδικάτα, στη γραμμή πάλης που βάζει μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων. Πως εκεί που δεν μπορούνε να περάσει τη λογική της υποταγής, η κυβέρνηση θέτει σε κίνηση τους μηχανισμούς καταστολής του αστικού κράτους για να τρομοκρατήσει τους εργάτες. Είναι καθαρό πως το «Συνδικαλιστικό της Ασφάλειας» λειτουργεί κανονικά όπως λειτουργούσε και με τη χούντα. Έχει στόχο να εξυπηρετήσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για καταστολή των κινητοποιήσεων με κάθε μέσον.

Τούτοι οι εργάτες όμως δεν πρόκειται να φοβηθούν. Ερχόμαστε από πολύ μακριά και πάμε πολύ μακριά! Η ιστορία της εργατικής τάξης της χώρας μας, δεν μας επιτρέπει ούτε να δειλιάσουμε μπροστά στους πάνοπλους μηχανισμούς καταστολής, ούτε να αφήσουμε να αλωνίζουν οι ασφαλίτες στις γραμμές μας. Έχουμε την πείρα να τους δώσουμε το μάθημα που τους αξίζει και θα το κάνουμε. Γνωρίζουμε πως η καλύτερη περιφρούρηση των αγώνων μας, είναι η μαζικοποίησή τους και η ενίσχυση της ταξικής γραμμής. Η απομόνωση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού όπως αυτή της ΓΣΕΕ που έφτασε στο σημείο να καλέσει τα ΜΑΤ να φυλάξουν τις διαδικασίες των εργατών.

Ούτε οι οικοδόμοι, ούτε οι εργαζόμενοι συνολικά, ούτε οι αγώνες θα σταματήσουν, όσα αντιδραστικά σχέδια κι αν θέσουν σε λειτουργία διάφοροι μηχανισμοί. Συσπειρωμένοι στα Συνδικάτα και τη γραμμή πάλης, θα τσαλακώσουμε τα σχέδιά τους και θα επιβάλουμε με τον αγώνα μας το δίκιο μας».

Αγωνιστικά η Διοίκηση

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου