Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Σαν σήμερα τέλος οι Εκδόσεις Λυμπέρη

Σαν σήμερα πριν 6 χρόνια, ο Αντώνης Λυμπέρης ανακοίνωσε στους εργαζόμενους το οριστικό τέλος των "Εκδόσεων Λυμπέρη". Δύο μέρες μετά στον Best 92.6 έγιναν οι τελευταίες εκπομπές -στον VFM 88.3 έγιναν κάποιες ακόμα τα Χριστούγεννα- με το αρχικό του ιδιοκτησιακό καθεστώς.
---
Τέσσερις

επίδοξοι καναλάρχες
για τις ορφανές άδειες...

Και εκεί που υποτίθεται ότι άρχισαν να αποκαθίστανται οι ισορροπίες στο τηλεοπτικό τοπίο με τις πέντε πανελλαδικές άδειες, ξέσπασε μεγάλη αντάρα.
Δεν είναι μόνο η πρόθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη (προσέλαβε και την Πόπη Τσαπανίδου στη θέση της διευθύντριας ειδήσεων) να διεκδικήσει την έκτη άδεια. Είναι πως ξαφνικά στο παιχνίδι ετοιμάζονται να μπουν άλλοι τρεις παίκτες. Και δεν πρόκειται για τίποτα παιδάκια ή κάποιους μωροφιλόδοξους. Μιλάμε για τον Δημήτρη Μελισσανίδη (εφοπλιστής, επιχειρήσεις στα πετρελαιοειδή και πολλές άλλες), τον Βίκτωρα Ρέστη (εφοπλιστής και μάλιστα μεγάλος) και τον Δημήτρη Μάρη (ο μεγαλύτερος στο ιντερνετικό στοίχημα και με πολλά sites). Και όπως καταλαβαίνετε το παιχνίδι θα αγριέψει για τα καλά, ιδίως αν λάβουμε υπόψη ότι έρχονται εκλογές και η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να δει τον Βαγγέλη Μαρινάκη με τηλεόραση, αφού ξέρει πολύ καλά ότι θα είναι ένα σφόδρα εχθρικό κανάλι.
---

Διαχωρισμός
ή Συνεταιρισμός;

Οχι μόνο δεν διαχωρίζονται κράτος και #Εκκλησία αλλά γίνονται και συνέταιροι. Αυτές είναι δουλειές! «Τα έσοδα θα πηγαίνουν κατ' ισομοιρία σε κράτος και εκκλησία»... Το δούλεμα πάει σύννεφο... Αμ το άλλο; Δεν θα πληρώνονται από το κράτος οι κληρικοί, θα παίρνουν όμως επιδότηση ίση με το μισθό τους. Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα...
---
Λέτε να δούμε
τον Τάσο Μπιρσίμ
να... διοικεί την ΕΡΤ;

Ακούγονται κάποια ονόματα που προαλείφονται για το ΔΣ της ΕΡΤ, όπως ο δημοσιογράφος Γιάννης Τζανετάκος και ο σκηνοθέτης Τάσος Μπιρσίμ. Λέτε να έχουν καταθέσει ήδη αίτηση; Αυτό σημαίνει ανανέωση και νέα πνοή...
---
Συνάντηση για τα προβλήματα της ΕΦΕ

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ), αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Χρήστο Μπόνη, τον Αντιπρόεδρο Ορέστη Παναγιώτου και τα μέλη Μάριο Λώλο και Χριστίνα Ζαχοπούλου, συναντήθηκε σήμερα, μετά από αίτημα της ΕΦΕ, με τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Λευτέρη Κρέτσο, με κύριο θέμα τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φωτορεπόρτερ στη χώρα μας.
---
ΕΦΚΑ: Μόνο ηλεκτρονικά
οι αιτήσεις συνταξιούχων για τις μειώσεις

Από τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου και εφεξής, θα γίνονται αποδεκτές μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για τις μειώσεις οι οποίες έχουν εφαρμοστεί, σύμφωνα με τις διατάξεις των...
νόμων 4051/2012 και 4093/2012, στην κύρια και την επικουρική σύνταξη, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
«Με προτεραιότητα την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων αποκλειστικά, μέσω διαδικτύου, κρίθηκε αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και την απρόσκοπτη εκτέλεση του συνόλου των εργασιών του φορέα» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΦΚΑ.
Έντυπες αιτήσεις θα παραλαμβάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες συντάξεων μόνο σε ειδικές περιπτώσεις.
---
Εκδικητική απόλυση
στο «Εμπρός» της Λέσβου

Η δημοσιογράφος ενημερώθηκε με εξώδικο για την απόλυσή της και ενώ βρίσκονταν με συνάδελφό της σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα άνω των επτά μηνών, καθώς και επιδόματα αδείας.
Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) δεν θεωρεί τυχαίο το γεγονός ότι η απόλυση της Ανθής Παζιάνου έγινε ενάμιση μήνα μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων της Λέσβου (ΕΔΩ) από ακραίους κύκλους, υπόθεση που διερευνάται και από τον Άρειο Πάγο.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου