Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Ενίσχυση εφημερίδων - "φίλια πυρά" από Καθημερινή και Νέα

*
Ανασυγκρότηση
***
*

«Φίλιων πυρών» συνέχεια κατά Πέτσα
για το πρόγραμμα ενίσχυσης εφημερίδων

Χθες ήταν η «Καθημερινή», σήμερα τα «Νέα»: Στο στόχαστρο η απόφαση Πέτσα να «χαλαρώσει» (φωτογραφικά;) τις προϋποθέσεις (περί οφειλών σε εργαζομένους και κατοχής φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας) που οφείλουν να τηρούν οι εκδοτικές επιχειρήσεις που θέλουν να τύχουν ενίσχυσης από το πρόγραμμα ενίσχυσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας

Η «Καθημερινή» του Γ. Αλαφούζου χθες, Πέμπτη, μιλούσε για «Φωτογραφικές διατάξεις στο πρόγραμμα ενίσχυσης εφημερίδων» με την απόφαση Πέτσα, σήμερα έρχονται τα «Νέα» του Β. Μαρινάκη, με σχόλιο - εντός πλαισίου μάλιστα - στη σελίδα του Μικροπολιτικού να επιτεθούν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, την οποία στήριξαν παντοιοτρόπως όλο το προηγούμενο διάστημα.

Το σχόλιο των «Νέων» λοιπόν αναφέρει επί λέξει:

«Διάβασα αρκετά προσεκτικά, πρέπει να σας πω, την απόφαση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιου Πέτσα για το πρόγραμμα ενίσχυσης του Τύπου, και τη διπλοδιάβασα κιόλας, για να βεβαιωθώ ότι δεν με γελούν τα μάτια μου.
Διότι αυτό που βλέπω είναι ότι η κυβέρνηση μας λέει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι θα επιδοτήσει επιχειρήσεις έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας που όχι απλώς δεν είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερες (ανατρέποντας ένα κριτήριο της προηγούμενης σχετικής ρύθμισης) αλλά και επιχειρήσεις των οποίων οι ιδιοκτήτες τους δεν μπήκαν σε διαδικασία να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στο Δημόσιο και στα Ταμεία.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης διά χειρός Πέτσα απαλείφει και μια ακόμα προϋπόθεση, το να έχει τακτοποιήσει η επιχείρηση τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενούς της!
Και διερωτώμαι πραγματικά τι μήνυμα στέλνει αυτό για την υγιή ανταγωνιστικότητα, για την αξία της συνέπειας παρά τις δυσκολίες, τι μήνυμα στέλνει στις άλλες επιχειρήσεις, τις υγιείς και αυτές που βιώνουν την κρίση στον Τύπο φροντίζοντας να παραμένουν συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους.
Πράγματα τα οποία η συγκεκριμένη κυβέρνηση μας έλεγε ξανά και ξανά πόσο τα αξιολογεί και πόσο θέλει να τα επιβραβεύσει….
Πραγματικά αναμένω με αγωνία μια ερμηνεία της στάσης αυτής…»
* * *

Yπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα ενίσχυσης εφημερίδων τρέχει από τις αρχές του έτους, με τις αυστηρές προϋποθέσεις που έθετε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τις οποίες φρόντισε να υποβαθμίσει ο Στ. Πέτσας. Το ύψος του προγράμματος φτάνει τα 6 εκατ. για το 2019, σύμφωνα με το ΦΕΚ Β' 2355.
---
*

1 σχόλιο:

  1. Μετά τις τρεις-τέσσερις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών .....υιοθετήθηκαν από τους φορολογούμενους και οι επιχειρήσεις των ΜΜΕ. Μετά τα θαλασσοδάνεια με εγγύηση αέρα ήρθαν τα προγράμματα ενίσχυσης. Επειδή φαίνεται ότι "λεφτά υπάρχουν" για συγκεκριμένους, να τους θυμίσουμε τη ληστεία στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή