Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

... Οι θέσεις μας για το Ασφαλιστικό στα ΜΜΕ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Σχόλιο "Α": Στις 26 Νοεμβρίου 2014 αναρτήσαμε αυτό το κείμενο, που έτυχε ευρύτατης αποδοχής, και περιέγραφε τα "θέλω" και τις επιδιώξεις του κλάδου των εργαζόμενων στα ΜΜΕ ... σήμερα, Ιανουάριος του 2016, θεωρούμε ότι το κείμενο αυτό όχι μόνον δεν έχει χάσει την "φρεσκάδα" του, αλλά είναι χρονικά και επί πραγματικού επίκαιρο ... Εμείς, όλοι όσοι στηρίζουμε και μετέχουμε της συνδικαλιστικής παράταξης "Ανασυγκρότηση Τεχνικών Τύπου - ΕΤΗΠΤΑ", συνεχίζουμε και παλεύουμε πάνω στις διατυπωμένες αυτές θέσεις, μαζί μ' όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων στα ΜΜΕ ... δύναμή μας είναι το δίκιο μας ... και θα τα καταφέρουμε ... 
 Συμμαχία
για ένα πραγματικά Ενιαίο Ταμείο
για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ

Συνάδελφοι,

* Σ
τοχεύουμε στην ασφαλιστική ενοποίηση του κλάδου, ΕΝΤΟΣ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καθώς πάνω σε αυτή μπορεί να οικοδομηθεί και να ολοκληρωθεί η συνδικαλιστική εκπροσώπηση ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

* Ενιαίο Ταμείο στα ΜΜΕ σημαίνει: Ένα Καταστατικό, Μία Διεύθυνση, Ενιαίες Εισφορές, Ασφάλιση για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.

* Ζητάμε διεύρυνση ασφαλιστικής βάσης με ένταξη των "αποκλεισμένων" από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ειδικοτήτων (Τεχνικών Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης, εργαζομένων σε εταιρίες παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων, εργαζομένων σε ΜΜΕ διαδικτυακής διανομής).

* Είμαστε απέναντι στις κυβερνητικές λογικές των "επαγγελματικών ταμείων" και των εκτρωμάτων με τα "μηδενικά ελλείμματα".

* Στηρίζουμε αταλάντευτα και με όλες τις δυνάμεις μας τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση.

* Ζητάμε να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα του αγγελιοσήμου στο διαδίκτυο, για να ασφαλιστούν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ διαδικτυακής διανομής και να "κλείσουν" τα παράθυρα εισφοροδιαφυγής.

* Απαιτούμε να μην θιγούν με νέες οριζόντιες μειώσεις οι συνταξιούχοι του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και αγωνιζόμαστε για να επανέλθουν η 13η και 14η σύνταξη.

* Ζητάμε τη διασφάλιση της μακροχρόνιας στήριξης των ασφαλιστικών και προνοιακών παροχών του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ από τον πόρο του αγγελιοσήμου.

* Αντιπαλεύουμε τις συντεχνιακές μεθοδεύσεις διατήρησης στο χώρο των ΜΜΕ πολλών και ετερόκλιτων ασφαλιστικών φορέων και "ταχυτήτων", που τελικά αποδεικνύονται ολέθριες και καταστροφικές για τις ζωές μας.


Το αγγελιόσημο, ως οιονεί εργοδοτική εισφορά, δεν μπορεί παρά να είναι ενιαίο για όλες τις επιχειρήσεις ΜΜΕ, ανεξαρτήτως του δικτύου (πρακτορεία, έντυπα, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, διαδίκτυο ή άλλο), με το οποίο διανέμουν το "τελικό προϊόν".

* Πιστεύουμε ότι η ασφαλιστική ενοποίηση προς αυτή την κατεύθυνση (Ενιαίο Ταμείο για ΟΛΟΥΣ και με ΟΛΟΥΣ), δημιουργεί τις βάσεις για ένα πραγματικά ισχυρό Συνδικάτο Τύπου στα ΜΜΕ, που θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναδιοργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος στα ΜΜΕ και θα αποκαταστήσει την καταρρακωμένη εργασιακή Αξιοπρέπειά μας.

Συμμαχία Εργαζομένων - Συνταξιούχων
συνδικαλιστών από όλους τους χώρους
και Ενώσεις των ΜΜΕ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου