Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

... από τη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση - πορεία των ΜΜΕ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ


Στο πλαίσιο της χθεσινής απεργίας των εργαζόμενων στον Τύπο και στα ΜΜΕ, το ΠΑΜΕ Τύπου οργάνωσε συγκέντρωση στην Ομόνοια, με τη συμμετοχή της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στον Τύπο και στο Χαρτί. Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ ο Θωμάς Πάντζος, γραμματέας της ΟΒΣΑ. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Μηλιώνης, μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, όπου καλούσαν σε συγκέντρωση οι Ενώσεις του Τύπου. Με συνθήματα όπως «Διαλύουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο», «οι εισφορές δεν είναι των εργοδοτών, είναι ο ιδρώτας των εργατών», η πορεία πήρε θέση στη Σταδίου μπροστά από το υπουργείο.



Ανάμεσα σε αυτούς που πήραν το λόγο για να χαιρετίσουν την απεργιακή συγκέντρωση ήταν ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου και ο Λεωνίδας Σακκάς, πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων. Στις ομιλίες τους ανέδειξαν την ανάγκη να κλιμακωθεί ο αγώνας των εργαζόμενων στον Τύπο και στα ΜΜΕ, σε συντονισμό με τους άλλους κλάδους των εργαζομένων, με διευρυμένο πλαίσιο πάλης, με αιχμή το Ασφαλιστικό.

Σημείωσαν ακόμα, ότι στην εξέλιξη των κινητοποιήσεων γίνονται φανερές οι δυο γραμμές που συγκρούονται στο κίνημα: Από τη μια η γραμμή της συνδιαλλαγής με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, που παζαρεύει πίσω από κλειστές πόρτες πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι και την οποία υπηρετούν οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας στις Ενώσεις του κλάδου. Κι από την άλλη, η γραμμή της ταξικής σύγκρουσης, της συμμαχία με τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων και τα λαϊκά στρώματα, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας και εκφράζεται με επίθεση στο σύνολο των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.


Από τους ομιλητές των άλλων δυνάμεων, περίσσεψαν οι αναφορές για «ενότητα», ζητώντας στην πραγματικότητα από τους εργαζόμενους να συναινέσουν στα παζάρια που κάνουν με την κυβέρνηση πίσω από τις κουρτίνες με συντεχνιακά αιτήματα και σε βάρος της συμμαχίας των εργαζόμενων ακόμα και μέσα στον ίδιο τον κλάδο.

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου