Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017

Επανεμφάνιση Ιβάν με επιστολή προς τις τράπεζες

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ιβάν Σαββίδης
Σχεδιάζει θεαματική
αποχώρηση από τα media;


Εκτός από την κίνηση εντυπωσιασμού που επεδίωξε η νομική ομάδα του Ιβάν Σαββίδη, ενόψει του δικαστηρίου της Δευτέρας, που θα κληθεί να επικυρώσει τη διαδικασία του πλειστηριασμού των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, προς τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, προέβη σε ακόμη μια ενέργεια. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, απέστειλε επιστολή προς τις τράπεζες, ζητώντας τους να τον ενημερώσουν τι σκοπεύουν να πράξουν σε σχέση με το Mega. Μάλιστα, ο βασικός λόγος που έκρινε σκόπιμο να επικοινωνήσει με τις τράπεζες έχει να κάνει με το γεγονός ότι τον προηγούμενο μήνα κλήθηκε να συνεισφέρει για τη μισθοδοσία του Μεγάλου Καναλιού το ποσό των 180.000 ευρώ.

Η κίνηση Σαββίδη είναι αλήθεια ότι έχει προκαλέσει αίσθηση, αφού έρχεται σε μια περίοδο που ουσιαστικά έχει αρχίσει να διαφαίνεται μια λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και αρκετό καιρό η εταιρεία "Τηλέτυπος". Το γεγονός ότι επιλέγει στην παρούσα φάση να επανεμφανιστεί στις τράπεζες στάθηκε αφορμή για τη δημιουργία διαφόρων σεναρίων.

Ένα από τα πολλά που ακούστηκαν ήθελε τον ομογενή επιχειρηματία, μέσα από τις επιθετικές επιστολές, να σχεδιάζει θεαματική αποχώρηση από τον χώρο των media. Άλλωστε, το τελευταίο χρονικό διάστημα, και με αφορμή την πολύ χαμηλή τιμή που έδωσε στη διαδικασία του πλειστηριασμού του ΔΟΛ, αποτελεί κοινή παραδοχή ότι έχουν "παγώσει" για τα καλά οι σχέσεις του προσωπικά με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ιβάν, από τη γενικότερη συμπεριφορά των κυβερνητικών στελεχών, έχει διαπιστώσει ότι το Μέγαρο Μαξίμου έπαψε να επενδύει στο πορτοφόλι του για να κάνει επέλαση στον χώρο των media. Ο μόνος που εξακολουθεί να συνομιλεί με τον ομογενή επιχειρηματία (αν και κάποιοι λένε ότι έχει αρχίσει να κρατά και εκείνος αποστάσεις) είναι ο υπουργός Άμυνας και συνομιλητής του ισοβίτη Γιαννουσάκη, Πάνος Καμμένος. Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο αναφέρουν ότι ανήκουν πλέον στο παρελθόν τα σχεδόν δεκαπενθήμερα ραντεβού των δύο ανδρών. Βλέπετε, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι το "πουλέν" του υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μη διαθέτει τα χρήματα που ο ίδιος διαφημίζει ότι κατέχει.

Σε κάθε περίπτωση, πλέον γίνεται αντιληπτό δια γυμνού οφθαλμού ότι η κυβέρνηση, όπως συνέβη και με τους Καραγιώργη και Καλογρίτσα, έχει αρχίσει να κρατά αποστάσεις από τον κ. Σαββίδη. Κάποιοι, μάλιστα, μεταξύ σοβαρού και αστείου, δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο το προσεχές διάστημα να ασκηθεί και καμιά δίωξη στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ.

---
Γιάννης Κουρτάκης / Παραπολιτικά
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου