Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Ο Γ. Φιλιππάκης επιτίθεται στον Β. Μαρινάκη

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σφοδρή προσωπική επίθεση Φιλιππάκη
κατά Μαρινάκη με άρθρο σε 4 φύλλα


Με προσωπικό ενυπόγραφο άρθρο του Γιάννη Φιλιππάκη, που δημοσιεύεται και στις τέσσερις ημερήσιες εφημερίδες του εκδοτικού ο Ομίλου του, γίνεται επίθεση κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και των Μέσων που του ανήκουν ή, όπως αναφέρει, τα ελέγχει εμμέσως. Αφορμή του άρθρου, που έχει τίτλο «Δεν θα υποκύψουμε στην εγκληματική συμμορία του Τύπου», αποτέλεσε το γεγονός ότι ο Όμιλος «έγινε αποδέκτης μιας άνευ προηγουμένου επίθεσης ανηθικότητας από τα μέσα που ελέγχονται άμεσα ή έμμεσα από τον υπόδικο εφοπλιστή κ. Β. Μαρινάκη» ύστερα από την «αίτηση υπαγωγής μίας εκ των εταιρειών μας στην προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού». Για το ενυπόγραφο άρθρο του εκδότη γίνεται πρωτοσέλιδη αναφορά, με τον ίδιο ακριβώς τίτλο σε όλες, στις Δημοκρατία, Εστία, Espresso και Live Sport, στις οποίες και δημοσιεύεται.

Μεταξύ άλλων διαβάζουμε: 

«(…) Τους διαβεβαιώνουμε ότι το δημοσιογραφικό μας συγκρότημα, που ιδρύθηκε το 2010 εν μέσω της απόλυτης κρίσης στον Τύπο, που εκδίδει 4 εφημερίδες, που απασχολεί πάνω από 250 εργαζόμενους, στέκεται και θα σταθεί όρθιο απέναντι σε κάθε χυδαία και ύπουλη προσπάθεια να το κάμψει. Τους διαβεβαιώνουμε ότι με όλες μας τις δυνάμεις δεν θα τους επιτρέψουμε να καταστρέψουν τον Τύπο, εν τέλει, όπως έκαναν και με το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Άλλη μία επίθεση

Την Κυριακή είχε προηγηθεί άλλη σφοδρή επίθεση του Δημοκρατικού Τύπου κατά Μαρινάκη, ειδικά, και συντακτών του, γενικά, με άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Κυριακάτικη Δημοκρατία και στο σάιτ dimokratianews.gr. Από το άρθρο αυτό (που είχε τίτλο «Κοίτα ποιοι μιλούν για ήθος») αντιγράφουμε:

«Για τον διαχρονικό βρόμικο ρόλο του ΔΟΛ και τους Καματερούς της δημοσιογραφίας και της διαπλοκής θα ασχοληθούμε εκτενώς προσεχώς, αλλά να μιλάνε οι άνθρωποι του... ΔΟΜ για ήθος χωρίς να έχουν απεξαρτηθεί από τη νοσηρή κατάσταση που τους οδηγεί το νέο αφεντικό τους είναι ο ορισμός της γραφικότητας. Οργιάζοντας σε δουλικότητα, κάνουν το άσπρο μαύρο με αφορμή την αίτηση του Δημοκρατικού Τύπου για τη ρύθμιση των χρεών του σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, όπως έχουν κάνει εκατοντάδες εταιρίες και χιλιάδες πολίτες, θεωρώντας ότι έτσι θα μας φοβίσουν και θα μας απειλήσουν». 
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου