Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

ΕΤΗΠΤΑ - Γιατί πρέπει να πάμε στην Ενημερωτική Συνέλευση

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Συνάδελφοι,
Εργαζόμενοι και Συνταξιούχοι,

Η Συνέλευση που εξαγγέλθηκε για τις 18/11/18 είναι βέβαιο ότι έπρεπε να είχε γίνει από "χθες"...

Η προσωρινή Διοίκηση αξιοποιώντας το εύρος των κινήσεων που της δόθηκε με εντολή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αποφάσισε το αυτονόητο: Τα μέλη της Ένωσης επιβάλλεται να είναι ενημερωμένα για όλα όσα τα απασχολούν -εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά- και να είναι ενεργά και συμμέτοχα στη λήψη των αποφάσεων.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνεχιστεί η "πατροπαράδοτη" αποσπασματική ενημέρωση κάθε δύο χρόνια, που σε τίποτα δεν κάνει πιο σοφό τον κλάδο.

Στη σημερινή συγκυρία τα προβλήματα δοκιμάζουν τις οριακές πλέον αντοχές της Επαγγελματικής μας Οργάνωσης. Τα Εργασιακά (ΣΣΕ, μη πληρωμή δεδουλευμένων, απολύσεις, μερική απασχόληση κ.ά.), τα Ασφαλιστικά (βαρέα, ΕΔΟΕΑΠ κ.ά.), τα Συνταξιοδοτικά (περικοπή κυρίων συντάξεων, επικουρικών, κίνδυνος παραγραφής της απαίτησης επιστροφής τους κ.ά.) αποτελούν φλέγοντα ζητήματα που οφείλουμε ΟΛΟΙ να σκύψουμε πάνω τους και να δώσουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

Συνάδελφοι,

Η προσπάθεια αναστήλωσης της Επαγγελματικής μας Οργάνωσης, είναι ειλημμένη απόφαση για την προσωρινή Διοίκηση.

Η αστοχία(sic) κινήσεων της τελευταίας διοικητικής πλειοψηφίας, που έφεραν τον κλάδο σε κατάσταση διάλυσης, δυστυχώς φαίνεται ότι δεν έχει συνετίσει ορισμένους εξ αυτών οι οποίοι συνεχίζουν ακόμη και σήμερα την καταστροφική τους πορεία. Παράδειγμα, η προσπάθεια που καταβάλλουν αυτές τις ημέρες -με αβάσιμα επιχειρήματα- για να μην υπάρξει μαζική συμμετοχή σ' αυτή την αναγκαία Ενημέρωση - συζήτηση για τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου.

Η προσωρινή Διοίκηση, έχοντας την εδραία πεποίθηση ότι ο κλάδος αποτελείται κατά βάση από νοήμονες επαγγελματίες, καλεί τα μέλη της Ένωσης να προσέλθουν στον 1ο όροφο του κτιρίου της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11 π.μ. 
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου