Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Και εφοπλιστής στους χρηματοδότες της «Απογευματινής»

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Για τον μήνα Ιανουάριο και σίγουρα μετά τα Φώτα -καλώς εχόντων των πραγμάτων- τοποθετείται χρονικά η έκδοση της εφημερίδας «Απογευματινή». Οι πληροφορίες για τους χρηματοδότες του εκδοτικού εγχειρήματος είναι πολλές και... διαφορετικές. 

Το μεν Documento αναφέρεται σε ένα εκ των φερόμενων επενδυτών λέγοντας πως ο συγκεκριμένος δίνει αγώνα για να μπει στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Μάλιστα επισημαίνει πως ο εν λόγω ουδόλως ανησυχεί για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Κι αυτό γιατί, όπως ισχυρίζεται, έχει αποσπάσει διπλή υπόσχεση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη: αφενός η ΝΔ να στηρίξει το εγχείρημα και αφετέρου ο πρόεδρος της ΝΔ να «μιλήσει» σε παράγοντες της διαφημιστικής αγοράς για να βοηθήσουν την εκδοτική προσπάθεια. Σχετικά με το ποιοι θα χρηματοδοτήσουν την έκδοση της «Απογευματινής», οι πληροφορίες του Documento θέλουν να είναι κάποιοι μικρής εμβέλειας κατασκευαστές και ένας γνωστός (και καταχρεωμένος) εργολάβος δημοσίων έργων.

Υπάρχουν όμως κι άλλες πληροφορίες -και συγκεκριμένα του fimotro- που αναφέρουν ότι στο εγχείρημα επανόδου του ιστορικού φύλλου στην αγορά των εφημερίδων, συμμετέχουν ένας εφοπλιστής γόνος καραβοκύρηδων και ένας νεοβιομήχανος. Και οι δύο, λέει, προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, ο μεν εφοπλιστής από την παραδοσιακή δεξιά, ο δε βιομήχανος από την κεντροαριστερά. Οπως λέει το fimotro και για τους δυο είναι η πρώτη φορά που θα επιχειρήσουν στον εκδοτικό κλάδο ενώ λέγεται ότι τον αρραβώνα-γνωριμία με τον εκδότη τούς την έκανε πολύ γνωστός πρώην υπουργός.

ΥΓ Παραμένει άγνωστο αν στη φημολογούμενη συμφωνία μεταξύ Εθνικής Τράπεζας (όπου ήταν ενεχυριασμένος τίτλος της Απογευματινής) και επίδοξων εκδοτών περιλαμβάνονται - και με ποιον τρόπο- τα δεδουλευμένα δεκάδων εργαζομένων που έμειναν στον δρόμο όταν ο προηγούμενος εκδότης, ο εργολάβος Κώστας Σαραντόπουλος, την έριξε στα βράχια.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου