Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

ΓΣΕΕ ή Γενική Συνομοσπονδία Εργοδοτών Ελλάδας

*
Πανεργατικό
Αγωνιστικό
Μέτωπο
***
*

Η Ηγεσία των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ
Απολύει και Διώκει Συνδικαλιστές


Η πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ομάδα Βασιλόπουλου – ΣΥΡΙΖΑ) υπηρετούν το ρόλο τους στην πράξη:

Την Δευτέρα, 12 Νοέμβρη, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ σε αγαστή συνεργασία με τον ΣΕΒ στη Διοίκηση του ΕΛΙΝΥΑΕ (του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας) ανακοίνωσε την απόλυση της εργαζόμενης στο Παράρτημα Τρίπολης η οποία είναι μητέρα τριών παιδιών και ταυτόχρονα συνδικαλιστικό στέλεχος εκλεγμένη στο ΔΣ του Σωματείου του ΕΛΙΝΥΑΕ και στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας.
Η απόλυση της συναδέλφου, μέλους του ΔΣ του Σωματείου του ΕΛΙΝΥΑΕ, αποτελεί δίωξη της Συνδικαλιστικής Δράσης από την ίδια την ηγεσία της ΓΣΕΕ, που αφού έφερε τα ΜΑΤ και τους ασφαλίτες στα συνέδρια των εργατών, ανοιχτά και χωρίς προσχήματα απολύει και διώκει συνδικαλιστές. Tιμά την ονομασία που της έδωσε το ταξικό κίνημα, Γενική Συνομοσπονδία Εργοδοτών Ελλάδας και έχει στην ηγεσία της εργοδότες (ιδιοκτήτες Α.Ε. κλπ),

Η απόλυση αυτή αποτελεί ταυτόχρονα προσπάθεια της ηγεσίας της ΓΣΕΕ να φιμώσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων μέσα στο ΕΛΙΝΥΑΕ ενάντια στην παράδοση του στους βιομήχανους. Τη στιγμή που η «ανάπτυξη» τσακίζει κόκκαλα στους χώρους δουλειάς, γινόμαστε μάρτυρες στα καθημερινά εργοδοτικά εγκλήματα με δεκάδες συναδέλφους μας, εργαζόμενους να σακατεύονται ή να δολοφονούνται στο βωμό του κέρδους.

Τη στιγμή που τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, η προστασία της ζωής και της υγείας του εργαζόμενου θεωρείται κόστος, η ηγεσία της ΓΣΕΕ από τη μια απολύει εργαζόμενους του ΕΛΙΝΥΑΕ, μειώνει το προσωπικό και το υποχρηματοδοτεί.

Από την άλλη έχει παραδώσει πλήρως τον έλεγχο του, άρα και τον όποιο έλεγχο της προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων στους βιομήχανους, στον ΣΕΒ, σ΄ αυτούς που ευθύνονται για τις δολοφονίες των εργατών και τους εκατοντάδες ανάπηρους για να αυγατίζουν τα κέρδη τους.

Μάλιστα μεταξύ των μελών του Δ.Σ. του ΕΛΙΝΥΑΕ είναι και η πρώην Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη, που θυμίζουμε ότι: 1) υπέγραψε ως πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ) τις ομαδικές απολύσεις των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία, 2) επί της θητείας της συνδιαμόρφωσε και προώθησε την απόφαση για κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και το χτύπημα των νέων με τους μισθούς των 511ευρώ.

Πλέον ο ρόλος της ηγεσίας της ΓΣΕΕ δεν είναι απλά του υπονομευτή, του απεργοσπάστη, του εκπροσώπου της ιδεολογίας της ταξικής συνεργασίας μέσα στα συνδικάτα.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ φορά με περηφάνια το καπέλο του εκπροσώπου της εργοδοσίας, του διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού, του αφεντικού που απολύει και διώκει τους εργαζόμενους και τους αγωνιστές συνδικαλιστές.

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης και όλων των απολύσεων που έχουν προηγηθεί, όπως επίσης και την ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο παραρτημάτων.

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου